15-05-11

Aardappelbrochette met kaas en Breydelspek

 

Aardappelbrochette met kaas en Breydelspek

Menugang: Bijgerecht
Keuken: -
Soort: Vlees
Type: -
Bron: 

Ingrediënten
* Grote aardappelen (afh. van aantal personen)
* Breydelspek dik gesneden
* Jonge kaas

Bereiding
Snij een voorgekookte aardappel in de schil in de lengte door. Snij beide helften in partjes. Tussen elk partje sorteert u een sneetje kaas en een lapje Breydelspek (0,7 cm). Het geheel doorboort u met een satéstok of wikkelt u stevig in in aluminiumfolie. Dit kan zowel op de pan als op barbecue gebakken worden. In een mum van tijd klaar en bijzonder origineel en lekker aardappelgarnituur bij uw gerecht of barbecue.

12:01 Gepost door trudy van leeuwen in aardappellen gereceten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aardappel waaiers uit de oven

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 18 pommes culinair (AH Excellent)
  • 150 g grana padano, in plakken geschaafd
  • 25 g boter
  • 50 ml olijfolie extra vergine met truffelaroma (flesje 250 mi, AH Excellent)
  • ingevette ovenschaal

 Bereiding:
1 Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappels goed schoon. Snijd elke aardappel aan één kant in, met telkens enkele millimeters tussenruimte. Snijd de aardappel net niet helemaal door, de schijfjes moeten aan de onderkant vast blijven zitten (zie tip).

  1. Steek enkele plakken kaas in de ingesneden aardappels. Smelt de boter in enkele seconden in de magnetron en roer deze door de truffelolie. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  2. Kwast elke aardappel in met het oliemengsel (ook tussen de schijfjes) en zet ze in een ovenschaal. Laat de aardappels in de oven in 1 uur gaar worden.

Tips:

Je kunt heel makkelijk voorkomen dat je de aardappels te ver insnijdt, door deze tijdens het snijden op een lepel te leggen. De holling van de lepel zorgt ervoor dat je niet kunt uitschieten.

Wil je de aardappelwaaiers vooraf klaarmaken? Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en bewaar ze (maximaal 24 uur) op een koele plaats. Verwarm de aardappels vervolgens in 6 minuten op vol vermogen in de magnetron, of verwarm ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 ºC.

11:59 Gepost door trudy van leeuwen in aardappellen gereceten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aardappel preigratin

 Aardappel preigratin

Aardappel preigratin
4 personen

Ingrediënten
1 dunne prei
150 gram verse roomkaas met kruiden
1 dl volle melk
1 teentje knoflook
750 gram voorgekookte aardappelschijfjes (vacuüm verpakt)
zout,
versgemalen zwarte peper
100 gram geraspte Gruyère

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 225°C

Bereiding
Maak de prei schoon en snij hem in flinterdunne ringetjes. Klop de verse roomkaas en de melk met een handmixer los en pers het teentje knoflook erboven uit. Schep de voorgekookte aardappelschijfjes en de prei erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Vet een lage taartvorm in en schep het aardappelmengsel erin. Strijk de bovenkant glad en strooi er de Gruyère over.Bak de aardappelgratin in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

11:52 Gepost door trudy van leeuwen in aardappellen gereceten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |