14-04-11

kip

Nodig: kip, pan, water, smaak.
En met dat laatste bedoelen we een bouillonblok, geeft niet wat voor soort, zelfs een visbouillonblok kan want dat smaakt niet naar vis. Bouillonpoeder kan ook.
We vonden in onze voorraadkast kruidenbouillon, die deed het prima.

 



Giet een liter water in de pan en doe er zoveel bouillonpoeder of -blok bij als de verpakking voorschrijft.
Doe de kip in de pan (kijk even of er nog wat organen inzitten, hart, maag, lever, die hoeven er niet uit maar het kan).

Doe een deksel op de pan en zet hem op een klein vuur.
Urenlang! Geen omkijken naar.

Heet eten of koud.
Met je handen, een mes is nergens goed voor.

In de pan blijft een geweldige soep achter.
Voor later.

19:45 Gepost door trudy van leeuwen in recepten met kip | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Trudy, oude leghennen zijn bij uitstek geschikt voor de kippensoep. Op een leeftijd van 1½ tot 2 jaar komen zij uit de eiproductie en als soepkip of in delen als soeppakket in de handel. Een soeppakket kan ook diverse groenten bevatten als wortel, ui, prei, peterselie en lavas. Hier vind je het recept voor kippensoep van De Poelier: http://www.poelier.nl/recept.php?rid=401

Gepost door: De Poelier | 27-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.