15-04-11

Gemarineerde hertenbout

  • Ingrediënten
    • 1 kg hertenbout
    • 2 worteltjes
    • 2 uien
    • 2 laurierblaadjes
    • 8 peperkorrels
    • 5 kruidnagels
    • Zout
    • 2 dl azijn
    • 100 gram lardeerspek
    • 150 gram boter
    • 2 dl room

       

  • Bereiding:
    • Was het vlees en zet het gedurende 2 a 3 dagen in half water, half azijn met de kruiden
    • Keer het in die tijd regelmatig om
    • Wrijf de bout daarna in met zout en lardeer hem
    • Braad de bout aan alle zijden bruin, neem hem uit de pan en blus de jus af met het vocht waar het vlees in heeft gestaan
    • Doe het vlees terug in de pan en laat het ± 1 uur stoven
    • Maak voor het opdienen de saus af met room of de yoghurt

15:00 Gepost door trudy van leeuwen in wild | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Post een commentaar