16-04-11

Aardappel-kipsalade met tandoorisaus

ngrediënten voor 4 personen:

  • 600 g aardappels (vastkokend)
  • zout
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1½ eetlepel tandoorikruiden
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 g gebraden kipfilet, in dikke plakken (vleeswaren)
  • ½ rode paprika

  • 2 takjes verse munt
  • 2 takjes verse koriander
  • 1 komkommer
  • 2 bosuitjes

 

Bereiding:

De aardappels schillen, wassen en elk in 8 partjes snijden. In een pan met weinig water en wat zout de aardappelpartjes in ± 10 minuten beetgaar koken. De ui pellen en heel fijn snipperen. In een steelpan de olie verhitten en de ui in ± 2 minuten zachtjes glazig fruiten. De knoflook pellen en erboven uitpersen. De tandoorikruiden erdoor roeren en ± 1 minuut zachtjes meebakken. Het uimengsel overdoen in een kom. Yoghurt en citroensap erdoor roeren.
In een vergiet de aardappels onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. De kip in reepjes snijden en de reepjes halveren.
De paprika schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
In een kopje de munt en de koriander fijnknippen. De aardappels, de kip, de paprika en de kruiden door de tandoorisaus scheppen en het gerecht op smaak brengen met zout.
De salade tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren. De komkommer wassen. Een helft van de komkommer in dunne plakjes snijden, de andere helft in de lengte halveren, de pitjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. De bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
De komkommerblokjes en de helft van de bosui door de salade scheppen en de salade overdoen in een slaschaal. De komkommerplakjes langs de rand van de schaal leggen en de rest van de bosuitjes erover strooien.

Tip(s):

Serveren met geroosterde shoarmabroodjes.

15:06 Gepost door trudy van leeuwen in aardappellen gereceten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.