16-04-11

Aardappel-zuurkoolschotel

Ingrediënten:

  • 500 g zuurkool
  • 3 uien
  • 50 g boter of margarine
  • 400 g rundergehakt
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • peper, zout
  • enkele plakjes ontbijtspek
  • ± 1 dl bouillon
  • aardappelpuree gemaakt van 750 g aardappelen

 

Bereiding:

Haal de zuurkool uit elkaar en snij hem eventueel wat kleiner. Snipper de uien en fruit ze in de hete boter glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit rul door het met een vork steeds uit elkaar te halen. Voeg kerriepoeder, peper en zout toe.
Bekleed een ovenschaal met de plakjes spek en schep het gehakt erin.
Leg hierop de zuurkool. Schenk eventueel de bouillon erover.
Dek het geheel af met aardappelpuree en strooi er paneermeel over.
Zet de ovenschaal ± 30 minuten in een warme oven (175°C) en laat er een korstje op komen.

15:07 Gepost door trudy van leeuwen in aardappellen gereceten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.