16-04-11

Aardappeltaart

aantal personen: 6-8

  • Ingrediënten:
    • 5 takjes basilicum
    • 4 cl olijfolie
    • 4 teentjes knoflook
    • 40 g pecorino romano (Italiaanse kaas)
    • 1.25 dl melk
    • 40 g bloem
    • 3 eieren
    • Peper
    • Zout
    • 600 g grote geschilde aardappelen
    • 2 el paneermeel
    • 600 g vleestomaten in plakjes
    • Vijzel
    • Lage taart of quichevorm (22 cm doorsnede)

       

  • Bereiding:
    • Garnering:
    • Van basilicum blaadjes plukken (paar blaadjes achterhouden)
    • In vijzel blaadjes met olijfolie en 2 teentjes knoflook tot puree wrijven
    • Pecorino in kleine stukjes schaven

      Aardappeltaart:

    • Oven voorverwarmen op 225 graden In kom melk en bloem gladroeren
    • Eieren toevoegen en loskloppen
    • 2 teentjes knoflook erboven uitpersen
    • Op smaak brengen met peper en zout
    • Aardappelen grof raspen
    • Door melkmengsel roeren
    • Vorm invetten met olie
    • Bestrooien met paneermeel
    • Aardappelmengsel overdoen in vorm
    • In midden van oven taart in 1 uur gaar bakken

      Afwerken:

    • Taart met scherp mesje langs rand lossnijden
    • Op grote schaal omkeren
    • Schaal garneren met tomaat
    • Tomaat bestrooien met zout en peper
    • Basilicumpuree en kaas erover verdelen
    • Taart garneren met blaadjes basilicum

18:30 Gepost door trudy van leeuwen in Hartige taart | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.