16-04-11

Amandelbonbons

  • ngrediënten:
    • 50 gr boter
    • 200 gr suiker
    • 2 zakjes vanillesuiker
    • 2,5 dl slagroom
    • 300 gr blanke, geschaafde amandelen
    • 150 gr in kleine stukjes gesneden geconfijte sinaasappel
    • 50 tot 60 stukjes ouwel (4 cm diameter)
    • 150 gr couverture
  • Bereiding:
    • Verhit voor de amandelmassa de boter met suiker en vanillesuiker al roerend tot de suiker lichtbruin is geworden
    • Voeg de slagroom toe en verhit alles al roerend tot de suiker is opgelost
    • Roer er de amandelen en sinaasappel door en verhit de massa nogmaals al roerend tot deze goed gebonden en stevig is
    • Verdeel de amandelmassa in kleine hoopjes over de ouwelstukjes en leg deze op een bakblik
    • Schuif dat in een voorverwarmde oven en bak ze in 10 minuten op 175 tot 200 graden
    • Roer voor het glazuur de chocolade au-bain-marie tot een romige massa
    • Doop de bonbons direct na het bakken met de onderkant in de couverture
    • Doe de afgekoelde bonbons in goed sluitende schaaltjes of trommels en bewaar ze koel

18:10 Gepost door trudy van leeuwen in snoep | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.