16-04-11

Forel met citroen

Ingrediënten:

  • 2 forellen
  • zout
  • peper
  • 1 citroen
  • 1 lente-uitje
  • 50 gr kruidenboter

Spoel de forellen van binnen en van buiten schoon onder koud stromend water en dep ze droog. Bestrooi ze daarna aan de binnenzijde met zout en peper.

Boen de citroen schoon onder heet stromend water, snij hem in plakjes en halveer die. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in smalle ringetjes.

Smeer twee stukken aluminiumfolie (35x20 cm) in met de helft van de boter.

Verdeel de helft van de citroen in de buikholtes van de forellen. Bestrooi de vis aan de buitenkant met peper en zout en leg ze op het folie. Verdeel de rest van de boter in vlokjes ovber de vis. Leg de resterende plakjes citroen er op en bestrooi de vis met de rest van de uiringetjes.

Vouw het folie losjes om de vis en vouw de uiteinden goed dicht. Bewaren tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de forellen in zo'n 10 minuten gaar worden. Kan ook op de bbq en dan duurt het 10 tot 15 minuten tot de vis beetgaar is.

Lekker met stokbrood met kruidenboter.

14:49 Gepost door trudy van leeuwen in vis gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.