16-04-11

Tijgergarnalen in boter en knoflook



                       

 

Winkelen:       1 kg tijgergarnalen

                        250 gr roomboter

                        6 knoflookteentjes

                        bouillonblokje

                        taotjo-sambal

                        Een beetje suiker of een lepel honing

                       

Tijgergarnalen koop je meestal diepgevroren. Een kilo is voldoende voor drie tot vier personen. Laat de garnalen volledig ontdooien onder stromend water en laat even rusten. Verwijder altijd op voorhand het darmkanaal weg uit de scampi. 

Smelt in een grote platte pan op een zacht vuurtje 150 gram echte boter en strooi daarin een achttal, in stukjes gesneden of geplette knoflookteentjes.  Breng op smaak met een bouillonblokje, een koffielepeltje taotjo-sambal en een koffielepel suiker of een lepel honing. Leg de garnalen in de boter en laat zachtjes garen tot ze aan beide zijden goed roze zijn. Voor het opdienen nog 100 gr boter door de saus roerenen laten smelten.

 

Suggestie:     Opdienen met gekookte pandanrijst

14:33 Gepost door trudy van leeuwen in vis gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.