16-04-11

Zoete broodjes uit Finland

Ingrediënten:

  • ½ dl melk
  • 50 g gist
  • 2 dl suiker
  • 2 eieren
  • 4-8 g kardemom
  • 2 theelepels zout
  • ± 1 kg bloem
  • 200 g boter of margarine

 

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 200 à 225°C. De melk warmen tot 37°C (handwarm).
De suiker, de eieren en de kardemom in een kom vermengen met een mixer en dan achtereenvolgens de warme melk, het zout en de gist toevoegen. De bloem toevoegen en verder met de hand kneden.
De boter smelten (niet bruin laten worden) en dit aan het deeg toevoegen. Dan net zolang kneden tot het deeg van je hand loslaat.
Het deeg op een warme plaats laten rijzen (± 30 minuten).
Vervolgens mooie broodjes vormen (drolvormig) en deze in het midden van de hete oven in 8 à 10 minuten gaar en goudbruin bakken.
Eventueel de broodjes voor het bakken met wat grove suiker bestrooien.

15:03 Gepost door trudy van leeuwen in brood recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.