17-04-11

Bretonse pannenkoeken

aantal: 12 stuks

  • Ingrediënten:
    • 250 gr tarwemeel
    • 3 eieren
    • snufje zout
    • 2 el vanillesuiker
    • 1/3 l volle melk
    • 40 gr gesmolten boter
    • 5 appelen
    • Poedersuiker
    • Calvados

     

  • Bereiding:
    • Plantaardige olie of boter om in en bakken
    • Zeef het meel in een kom
    • Maak een kuiltje in het midden en breek er de eieren in
    • Meng alles goed door
    • Doe er het zout, vanillesuiker en 5 el melk bij
    • Meng alles verder met een spatel en voeg beetje bij beetje de rest van melk er aan toe
    • Doe er als laatste de gesmolten boter bij en meng alles nog eens goed
    • Bedek de kom met een theedoek en laat het en half uur staan
    • Schil de appels en verwijder het klokhuis
    • Snij ze in dunne schijfjes en voeg dit bij het beslag
    • Verhit wat olie of boter in een pan en verdeel een dunne laag beslag over de bodem
    • Zorg ervoor dat in iedere pannenkoek ongeveer evenveel appel zit
    • Bak ze aan beide kanten goudbruin
    • Leg op elk bord 2 pannenkoeken en bestrooi ze licht met poedersuiker
    • Besprenkel ze met calvados
    • Flambeer ze en dien onmiddellijk op

11:22 Gepost door trudy van leeuwen in Pannenkoeken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.