17-04-11

Friese pannenkoeken

aantal: 4 stuks

  • Ingrediënten:
    • 300 gram bloem
    • 1 mespunt zout
    • 5 deciliter melk
    • 15 gram gist
    • Boter
    • Suiker

     

  • Bereiding:
    • Zeef de bloem boven een kom en voeg het zout toe
    • Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in wat lauwe melk
    • Maak een kuiltje in de bloem en giet daar de gistoplossing in
    • Maak vanuit het midden met een houten lepel - scheutje voor scheutje de rest van de lauwe melk bijschenkend - een mooi glad beslag
    • Laat het beslag - afgedekt met een vochtige doek - 1 uur op een warm plekje rijzen
    • Verhit in een koekenpan wat boter
    • Doe hier een kwart van het beslag in en draai de pan vlug rond, zodat het beslag de hele bodem bedekt
    • Laat de pannenkoek op laag vuur aan de onderkant mooi goudbruin worden en keer hem om als de bovenkant helemaal droog geworden is
    • Bak dan ook de tweede kant snel bruin
    • Bak vervolgens de drie andere en houd de pannenkoeken warm
    • Dien de pannenkoeken op met boter en suiker

11:25 Gepost door trudy van leeuwen in Pannenkoeken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.