19-04-11

AARDAPPELEN MET OLIJFOLIE EN OREGANO

AARDAPPELEN MET OLIJFOLIE EN OREGANO

Dit is een recept wat martinaki, een lid van onze kookclub, mij deze zomer toezond, het is een recept

uit kreta, de favoriete vakantie-plek van martinaki.

ingrediënten: 250 ml olijfolie, 1½ kg.aardappelen, vastkokend, 125 ml citroensap, 1 theelepel gedroogde

 oregano,½ theelepel zwarte peper, 1 theelepel zout en water.

schil de aarappelen en snijd ze in blokjes, was ze en laat ze uitlekken. breng ze vervolgens op smaak met

zout, peper en oregano. besprenkel de aardappelblokjes met enkele druppels natuurlijk griekse olijfolie en citroensap en

vermeng het geheel goed. schik de aardappelblokjes in een ovenschaal en schenk de overige olijfolie

en het water erover. laat het gerecht in een voorverwarmde oven in en klein uur garen.

een noot van mezelf, ik zou er wat uitgeperste knoflook door doen, jullie weten ondertussen wel, dat

bijna overal bij mij knoflook in gaat, het is lekker en gezond!Â

11:06 Gepost door trudy van leeuwen in aardappellen gereceten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.