19-04-11

AARDAPPELSOEP

AARDAPPELSOEP

ingrediënten: 4 schouderkarbonades, 6 grote tenen knoflook, ½ spaanse peper, 8 eetlepels olijfolie, 50 gr.croma,1 theelepel paprikapoeder, snufje cayennepeper, 8 jamlepels vegeta, 3 liter water, 3 ons ontbijtspek, mager, gerookt, en

gesneden, 3 uien, 1½ à 2 kg. aardappelen, ligt eraan hoe dik je schilt, en hoe dik je de soep wilt hebben, 1 bosje selderij500 gram erwtensoep groente, ik neem die van a.h. kant en klaar gesneden. eventueel als je het lekker vindt kun je er ook een in reepjes gesneden rode paprika in doen, kleurt leuk en is lekker, maar niet iedereen houdt van paprika.

snij de karbo's in 4en, en braad ze aan in 6 eetlepels  olie en de croma, doe er ook 2 tenen knoflook geplet, en de spaanse peper bij, ook de paprikapoeder en de cayennepeper kunnen in de pan laat ongeveer 20 minuten om en om bruinen, doe er dan de vegeta en het water bij, laten koken, en dan op een zacht vuurtje 2 uur laten trekken, je krijgt dan een stevige

bouillon. ondertussen snijd je de uien en het ontbijt spek, de uien in kwart ringen, en het ontbijtspek hoef je

niet van elkaar te halen, gewoon reepjes van 2 cm snijden, tijdens het bakken roer je met een houten lepel tot de spekplakjes van elkaar gaan.

doe 2 eetlepels olie in de pan en bak het spek lichtbruin, haal het voorzichtig uit de pan en doe het in een

schaaltje, in het spekvet bak je de uien en de rest van de in stukjes gesneden knoflook als het gaar is, gewoon

in de pan laten , straks doen we er vlak voor  de soep klaar is 3  eetlepels gezeefde bloem door, en een paar lepels gezeefde bouillon om de soep enigszins te binden. omdat je de soep een dag van te voren maakt, zal de soep door de aardappelen ook nog binden.

als de bouillon klaar is,moet je 'm goed zeven, de karbo's ontdoe je van de mooiste stukjes vlees, en die mogen er weer terug in. doe enkele lepels bouillon bij de uien, en doe daar de bloem bij, goed roeren, en bij de soep doen

. voeg er dan de in blokjes gesneden aardappelen, de erwtensoepgroente, en het spek aan toe, en laat nog een half uurtje door pruttelen, neem wel vastkokende aardappelen, anders wordt het prut. af en toe even doorroeren. gewoon laten staan tot de volgende dag, en vlak voor het opdienen, liefst in diepe borden, snijd je de gewassen selderie grof, en strooi daar wat van op ieder bord, eigenlijk vind ik het lekker om er lekker veel

in de doen, maar dat is persoonlijk. hierbij serveer ik kruidenstokbrood van liddl, uit de diepvries, ik laat die eerst ontdooien, en dan bak ik ze af, echt erg lekker, en past heel goed bij deze maaltijdsoep.

EET SMAKELIJK.

11:07 Gepost door trudy van leeuwen in aardappellen gereceten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.