19-04-11

AARDBEIENTOETJE

AARDBEIENTOETJE 

ingrediënten: 500 gr.aardbeien, 6 eetlepels suiker, 7 blaadjes gelatine, 1 dl.witte wijn, eventueel een borrelglaasje likeur, een paar blaadjes munt, 8 aardbeien voor de garnering en eventueel een bus heel goede spuitslagroom, maar verse zelf geklopte slagroom mag ook is wel veel lekkerder

was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. doe ze met de suiker en de likeur in een blender en pureer de aardbeien.

doe wat van de aardbeienmoes in een glaasje, 1 ½ dl is genoeg.

doe de gelatine blaadjes in een kom koud water en laat ze weken, 10 minuten.

verhit de wijn in een pannetje, doe er de uitgeknepen gelatine in en roer goed door.

laten afkoelen en als het bijna afgekoeld is door de aardbeienmoes roeren.

wat vormpjes, of ik neem gewoon kopjes, voor deze hoeveelheid 4 stuks, goed omspoelen met koud water en daar het mengsel in gieten, zet dan in de koelkast om te laten opstijven, minstens 3 uur.

als je aan het dessert toe bent, de kopjes even in warm water zetten, en omkeren op het bordje, lukt dit niet, dan even met een aardappelschilmesje langs de kanten voorzichtig los maken, dan weer omkeren op het dessertbordje en even het bord met het kopje erop vasthouden en goed schudden, dan komt het beslist los.

2 muntblaadjes op het puddinkje leggen, en aardbeien halveren en op het bord leggen als garnering,dan kun je met wat slagroom wat toefjes spuiten en wat van de aardbeienmoes over het bordje druppelen, gelijk opdienen.

eet smakelijk.

11:08 Gepost door trudy van leeuwen in nagerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.