02-05-11

Turkse witte bonensalade

Turkse witte bonensalade = Piyaz

 Turkse witte bonensalade = Piyaz










Bereidingstijd: 10-20 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Turkse keuken
Smaak: Pittig
Techniek: N.v.t.
Soort gerecht: Bijgerecht

Ingrediënten voor 4 personen
250 gr witte bonen, zout, peper, 2 uien in ringen gesneden,12 olijven, 2 t.l. pittige paprika poeder, sap van 1 citroen, 3 e.l. fijngeknipte peterselie, 6 e.l. olijfolie,2 e.l. azijn 3 hard gekookte eieren.

Voorbereiding
Week de bonen een nacht in koud water.
Kook dan de bonen in ruim water met wat zout in 45 min. gaar. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Doe de uiringen in een vergiet en bestrooi ze rijkelijk met zout. Laat zo 10 min. staan.
Knijp dan het vocht er uit en spoel de uiringen af. laat de ui ringen uitlekken.
Snij de olijven fijn. Laat er 4 heel.

Bereidingswijze
Schep de peterselie en de helft van de olijven door de ui en strooi er wat paprikapoeder over. Meng goed door.
doe de bonen op een schaal. Maak de dressing door de olie, paprikapoede, het citroensap, de azijn en wat zout goed met elkaar te mengen.
Doe het ui mengsel over de bonen.
Giet de dressing over de salade en zet hem ongeveer 30 minuten op een koele plaats.

Serveertips
Serveer de salade met partjes hard gekookt ei en de rest van de olijven.
eetsmakkelijk = afiyet olsun. 



12:58 Gepost door trudy van leeuwen in turks recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.