03-05-11

Aardbeien cupcakes

Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 200°C
Hetelucht oven: 180°C
Gasoven: stand 5
Baktijd:  ca. 20 minuten

Ingrediënten:                                          aardbeien-cupcakes-145.gif
voor 12 cupcakes:
Dr. Oetker Mix voor Muffins
125 g boter (op kamertemperatuur)
2 eieren (m) (op kamertemperatuur)
Dr. Oetker Aardbeiensaus (op kamertemperatuur)

voor decoratie:
Dr. Oetker Cupcake Marsepein

Extra nodig:
muffinbakplaat met 12 holtes
12 roze Dr. Oetker Cakevormpjes
mixer met garden
vershoudfolie
deegroller of fondantroller
uitsteekvormpje rond met kartels (6 cm doorsnede)
puntig mesje of glad deegsnijwieltje
liniaal

Bereidingswijze:
Plaats de cakevormpjes in de muffinbakplaat en verwarm de oven voor.

Doe de muffinmix in een beslagkom en voeg boter, eieren en 100 gram Aardbeiensaus toe. Klop het geheel met de mixer op de hoogste stand gedurende 1 minuut tot een glad beslag.
Verdeel het beslag met een ijsschep of twee lepels over de cakevormpjes. Bak de cupcakes in het midden van de oven gaar. Laat de cupcakes op een rooster afkoelen.

Kneed de witte marsepein en de helft van de rode marsepein soepel. Voeg als de marsepein te droog is, eventueel een paar druppels water toe. De marsepein moet soepel zijn, mag niet breken maar ook niet plakkerig worden.

Leg een stuk vershoudfolie op het werkblad. Leg de helft van het stuk witte marsepein erop en dek het af met een tweede stuk vershoudfolie. Rol het uit tot een lap met een dikte van 3 mm. Doe hetzelfde met de rest van de witte marsepein en met de rode marsepein. Leg de lappen marsepein tot gebruik op een snijplank in de koelkast.

Verwijder de bovenste laag folie van de lappen witte marsepein. Steek uit de witte marsepein 12 gekartelde rondjes en leg ze op het stuk folie. Leg de 12 marsepeinen rondjes op een plank terug in de koelkast.

Spuit op elke cupcake een flinke druppel Aardbeiensaus. Verdeel de saus met een mes over de bovenkant. Leg op elke cupcake een marsepeinen rondje en druk dit wat aan.

Snijd één kant van de lap rode marsepein, met behulp van de liniaal, recht af. Leg de marsepein, met een laagje folie, op het koelelement. Snijd uit de rode marsepein 12 repen van 14 cm lang en 1 cm breed. Vorm hiervan 12 strikken (zie foto) en druk ze op de cupcakes met wit marsepein.

Snijd uit de overgebleven rode marsepein 12 korte reepjes en druk deze in het midden van de strikken (zie foto).

19:18 Gepost door trudy van leeuwen in taart en gebak en cake | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

nog eentje

Gepost door: lies | 27-06-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.