03-05-11

Aardbeien roomhart

Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 175°C
Heteluchtoven: 165°C
Gasoven: stand 2 -3
Baktijd: ca. 30 minuten                                                        Erdbeer_Herz_Torteklein.jpg

Ingrediënten:
Voor het beslag:
4 eieren (m) op kamertemperatuur
100 g suiker
120 g bloem
2 afgestreken tl Dr. Oetker Backin

Voor de vulling:
500 ml slagroom
200 g aardbeienjam
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix

Voor de decoratie:
ca. 250 g aardbeien
Dr. Oetker Amandelschaafsel
1 zakje Dr. Oetker Taartina

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor. Vet de springvorm in met Dr. Oetker Bakspray of met boter.

Meng Backin door de bloem, zeef het. Neem een grote bak en giet hierin warm water. Plaats een schaal in het warme water (au bain marie) en breek hierin de eieren. Klop met een mixer met garde de 4 eieren met de suiker tot een schuimige massa. Spatel voorzichtig de gezeefde bloem met een spatel handmatig door de luchtige eieren (niet mixen).

Giet het beslag in de springvorm en bak dit in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. De taart is gaar wanneer (na zacht indrukken) de taart terug veert. Verwijder na het bakken de springvorm en laat de taart op een rooster goed afkoelen.

Rooster in een koekenpan (zonder boter of olie) het amandelschaafsel goudbruin. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de taart 1 of 2 keer horizontaal doormidden.

Klop de slagroom met de Dr. Oetker Klop-Fix bijna stijf. Roer de aardbeienjam tot deze glad is en meng deze handmatig door de ongezoete slagroom. Bestrijk het onderste deel (op het snijvlak) van de taart met tweederde van de slagroomvulling. Leg de bovenste helft met het snijvlak naar beneden er bovenop.

Bestrijk de zijkant en de bovenkant van de taart met de resterende slagroomvulling. Druk het amandelschaafsel tegen de zijkant van de taart.

Snijd de aardbeien in plakjes en leg ze dakpansgewijs in de vorm van een hart op de taart. Bereid de Dr. Oetker Taartina volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bestrijk het aardbeienhart voorzichtig met de gelei. Plaats de taart voor gebruik in de koelkast.

 


 

19:06 Gepost door trudy van leeuwen in taart en gebak en cake | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.