03-05-11

Aardbeienkwarktaart met chocolade

Ingrediënten:
Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
50 g boter of margarine
Dr. Oetker Chocoglazuur
300 ml koud water
500 g magere kwark
250 ml slagroom

Extra nodig:
springvorm 24 cm
mixer met garden

Bereidingswijze:
Bereid de taartbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt het Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Bestrijk de bodem gelijkmatig met glazuur en laat de glazuur hard worden.

Volg de bereidingswijze voor 'taart bereiden' op de verpakking van de kwarktaart, maar gebruik 300 ml water. Schenk het taartmengsel op de bodem en strijk het glad.

Spuit drie of vier dikke ringen aardbeiensaus op de kwarktaart en trek er met een mes krullen door. Laat de kwarktaart twee uur opstijven in de koelkast.

Variatietip: halveer 150-200 gram aardbeien en schep ze om in 3 el aardbeiensaus. Verdeel de aardbeien over de chocoladebodem. Vervolg verder de bereidingswijze.

19:10 Gepost door trudy van leeuwen in taart en gebak en cake | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.