03-05-11

Bloementaart

Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 175°C
Heteluchtoven: 160°C
Gasoven: stand 3
Baktijd: ca. 35 minuten

Ingrediënten:                                                                        bloemen_taart.jpg          
Dr. Oetker Mix voor Sacher Torte
180 g boter of margarine
3 eieren
75 ml water
1/2 pot abrikozenjam
2 tubes Dr. Oetker CupCake Topping
4 pakjes Dr. Oetker CupCake Marsepein
3-4 bramensnoepjes

Extra nodig:
springvorm van 24 cm
bakpapier
mixer met garden
(taartsnijder)
karton
vershoudfolie
roller voor marsepein
papier
scherp mesje

Voorbereiding:
Laat de boter en eieren op kamertemperatuur  komen. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor.

Bereiding: 
Bereid de Sachertorte volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik het chocoladeglazuur niet. Laat de taart goed afkoelen.

Knip een cirkel van 22 cm uit het karton en leg de taart hierop. Bestrijk de taart rondom met de CupCake Topping. Zet de cake minstens 3 uur, maar een hele nacht mag ook, in de koelkast.

Garnering:
Snijd het roze en groene marsepein van de blokken marsepein af. Kneed het witte marsepein, ca. 400 gram, soepel: voeg eventueel een paar druppels water toe als het te droog is. Maak er een bol van en leg deze op een stuk vershoudfolie.

Leg er een tweede stuk folie op en duw de bol tot een ronde schijf. Rol de schijf uit tot een ronde lap van ca. 34 cm doorsnee. Verwijder de bovenste laag folie en snijd op ongeveer 1/3 (en licht gebogen) een stuk van de cirkel af. Neem het grootste stuk marsepein op en keer het op de taart, let erop, dat er rondom overal ongeveer evenveel marsepein overhangt. Strijk en trek het marsepein voorzichtig glad rond de taart. Duw het met de zijkant van de hand onderaan wat in.

Snijd overtollig marsepein met het mesje af, maar laat een randje van 3 mm over. Vouw dit onder de taart en duw het aan.

Kneed 2 stukken groen marsepein op dezelfde wijze soepel en rol het volgens de methode hierboven uit tot een rechthoekig stuk van ca. 34 bij 15 cm. Snijd de bovenkant lichtgebogen (als de onderkant van het witte marsepein op de taart) bij. Leg het stuk groene marsepein, precies aansluitend aan het witte marsepein, op de taart en duw het, zoals hierboven staat, aan.

Teken op papier de bloemblaadjes voor ca. 4 klaprozen en 1 één roze knop, let erop, dat de twee bovenste bloemblaadjes elkaar overlappen en houd daar met het tekenen rekening mee. Knip de figuurtjes uit. Halveer de frambozensnoepjes. Kneed 1 -2 stukken roze marsepein op dezelfde wijze soepel en rol het uit tot een lap met een dikte van ca. 3 mm. 

Leg de bloemblaadjes op het, met folie bedekte, roze marsepein en rol, zacht duwend, met het pizzawiel de vormen in het marsepein. Verwijder het folie en snijd de vormen met het pizzawiel of een scherp mesje uit. Leg steeds eerst de achterste twee bloemblaadjes op de taart, leg er een (gehalveerd) braamsnoepje op en leg het onderste bloemblaadje er bij. Druk de randjes voorzichtig maar stevig aan. Maak een leuke compositie van bloemen, zoveel als u ruimte hebt of leuk vindt.

Maak van het groene marsepein kleine rolletjes en rol ze uit tot de lengte van steeltjes. Leg ze onder en tussen de bloemen. Maak groene knoppen, door een ‘steeltje’ bovenaan om te vouwen en de kop wat af te ronden.

Bewaren:
Leg de taart op een serveerschaal, dek hem luchtig af met een stuk bakpapier en verpak hem in een plastic zak. Bewaar de taart tot gebruik in de koelkast

19:13 Gepost door trudy van leeuwen in taart en gebak en cake | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.