04-05-11

Traditioneel Turks kipgerecht = Keskek

Traditioneel Turks kipgerecht = Keskek

1143919734_200_200_zX5b.jpeg










Menugang:Hoofdgerecht 
Keuken: Turks 
Soort: Kip 
Type: Pasta 

Ingrediënten 
1 malse kip 
250 g bulghur 
1 l water 
30 g boter 
2 theelepels paprikapoeder 
1 theelepel zout 
versgemalen peper 

Bereiding 
Zet de bulghur (gebroken tarwe) in zoveel koud water dat
de korrels net onder staan en laat ze een nacht wellen.
Trek de kip gaar in het water met een royale hoeveelheid
zout en peper. Reken ongeveer een uur en laat haar
daarna in de bouillon afkoelen. 
Snijd de kip na ontvellen en ontbenen met een heel scherp
mes zo fijn mogelijk en voeg het vlees weer aan de
bouillon toe. 
Doe er daarna ook de bulghur bij met eventueel nog meer
zout en peper en kook het mengsel al roerend en kloppend
tot een dikke brij (dit duurt een minuut of twintig). 
Dien dit gerecht zo warm mogelijk in kleine kommen op en
bedruppel het tevoren nog met een mengsel van gesmolten
boter en paprikapoeder. 


1143920531_200_200_fl7j.jpeg1143920788_200_200_qD5b.jpeg






07:05 Gepost door trudy van leeuwen in turks recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.