04-05-11

Turkse pide = Kiymali pide

Turkse pide = Kiymali pide
Lunch/Brunch 
 1210903681_4_iLx3.jpeg

Ingrediënten
500 gr bloem
2 el zout
55 gr droge gist
1 koffielepel suiker
1/2 waterglas water
1/2 glas olie+1el olie
330 gr natuuryoghurt
2 uien
3 middelgrote tomaten
500 gr gehakt
1 el paprikapuree
een halve koffielepel peper

Voorbereiding
Bloem in een grote kom doen(2 el bloem apart houden)1 el zout toevoegen ,een kuiltje maken in het midden . Gist en suiker oplossen met water in het kuiltje gieten en mengen met een beetje bloem.Op een warm plaats laten rijzen (10 minuten).

Bereiding
1/2 glas olie erbij doen en yoghurt telkens beetje bij beetje erbij doen en kneden tot je een zacht deeg hebt en tot het loskomt van de kom. Goed kneden. Op een warme plaats 1 uur laten rijzen. Uien heel fijn en klein snijden,tomaten in kleine blokjes snijden.Tomaten,uien,gehakt,1 eetlepel zout,1/4 glas water,paprikapuree en peper alles goed mengen en in 8 stukken verdelen.Een bakplaat met olie besmeren, bloem in de handen doen en de 8 stukken deeg in bolletjes vormen, dan met bloem uitrollen en een ovale lange vorm, het gehaktmengsel erover smeren zodat de zijkanten een cm openblijven.In een voorverwarmde oven op 200C 10 a 15 minuten bakken tot de zijkanten een beetje bruin zijn geworden.

07:13 Gepost door trudy van leeuwen in turks recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.