14-05-11

Zoete halve maantjes = Dilber dudagi

Zoete halve maantjes = Dilber dudagi

 Zoete halve maantjes = Dilber dudagi








Bereidingstijd: 30-60 minuten
Gang:Nagerecht
Keuken:Turkse keuken
Smaak:Zoet
Techniek:Bakken in oven
Soort gerecht:Nagerecht

Ingrediënten
Deeg:
350 gram bloem
50 gram boter
1.50 ml yoghurt
3 eierdooiers
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel azijn

Siroop:
sap van een halve citroen
300 gram suiker
1 liter water

Bereidingswijze
Smelt voor de koekjes de boter. Klop eieren in een kom met de garde, voeg dan hieraan de boter, de yoghurt en wat bloem toe en roer alles door elkaar. Doe er dan het bakpoeder en de azijn bij en doe er zoveel bloem bij dat er een samenhangend deeg ontstaat. Kneed het deeg goed door. Verdeel het deeg in 3 porties. Rol het uit tot een lap van 2-3 millimeter dik en steek er met een mokkakopje rondjes uit. Snij de deegrondjes een keer door. Leg ze op een beboterde bakplaat, schuif de bakplaat in de oven, en bak het gebak in 25 minuten goudbruin in een voor verwarmde oven op 180 graden. Neem de halvemaantjes uit de oven en laat ze afkoelen. Breng voor de suikersiroop de suiker met 1 liter water aan de kook en doe er dan het citroensap bij. Als er schuim ontstaat, schep dit er dan met de schuimspaan af. Laat de siroop nog 12 minuten koken en laat hem dan afkoelen. Leg de halvemaantjes 10 minuten in de hete suikersiroop.

eetsmakkelijk = afiyet olsun.



15:18 Gepost door trudy van leeuwen in turks recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.