15-05-11

Aardappel waaiers uit de oven

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 18 pommes culinair (AH Excellent)
  • 150 g grana padano, in plakken geschaafd
  • 25 g boter
  • 50 ml olijfolie extra vergine met truffelaroma (flesje 250 mi, AH Excellent)
  • ingevette ovenschaal

 Bereiding:
1 Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappels goed schoon. Snijd elke aardappel aan één kant in, met telkens enkele millimeters tussenruimte. Snijd de aardappel net niet helemaal door, de schijfjes moeten aan de onderkant vast blijven zitten (zie tip).

  1. Steek enkele plakken kaas in de ingesneden aardappels. Smelt de boter in enkele seconden in de magnetron en roer deze door de truffelolie. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  2. Kwast elke aardappel in met het oliemengsel (ook tussen de schijfjes) en zet ze in een ovenschaal. Laat de aardappels in de oven in 1 uur gaar worden.

Tips:

Je kunt heel makkelijk voorkomen dat je de aardappels te ver insnijdt, door deze tijdens het snijden op een lepel te leggen. De holling van de lepel zorgt ervoor dat je niet kunt uitschieten.

Wil je de aardappelwaaiers vooraf klaarmaken? Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en bewaar ze (maximaal 24 uur) op een koele plaats. Verwarm de aardappels vervolgens in 6 minuten op vol vermogen in de magnetron, of verwarm ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 ºC.

11:59 Gepost door trudy van leeuwen in aardappellen gereceten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.