15-05-11

Blanc manger

Fotoalbum

Voorbereiding : 40 min + koelen

Bereiding : 10 min

Voor 6 personen

  • 100 gr gepelde amandelen
  • 2,5 dl melk
  • 125 gr suiker
  • 3 tl gelatinepoeder
  • 3 dl room

Vet 6 vormpjes met geribbelde rand van 1,25 dl in. Maal de amandelen en 3 el water in een keukenmachine fijn tot een pasta. Voeg langzaam de melk toe terwijl de keukenmachine maalt. Schenk dit mengsel in een pannetje, voeg de suiker toe en roer op een laag vuur tot de suiker geheel is opgelost. Laat afkoelen.

Zeef de melk in een met kaasdoek beklede zeef. Wring de doek stevig uit om er zo veel mogelijk melk uit te persen (je moet 3 dl amandelmelk hebben).

Doe 3 el koud water in een vuurvast kommetje. Strooi de gelatine er in een gelijkmatige laag in en laat sponzig worden. Roer niet. Breng in een pannetje 4 cm water aan de kook. Haal van het vuur en zet het kommetje in de pan. Het water moet tot halverwege de rand reiken. Roer de gelatine tot ze helder en opgelost is en roer haar dan door de amandelmelk. Laat afkoelen.

Klop de room tot stijve pieken en schep het amandelmengsel erdoor. Schenk de blanc-manger in de vormpjes en zet ze 6-8 uur of tot ze srijf zijn in de koelkast. Maak de rand met de vinger los en stort op een bord. Als hij niet gemakkelijk uit de vorm komt, strijk dan met een in heet water gedoopte doek over de buitenkant van de vorm

11:51 Gepost door trudy van leeuwen in nagerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.