15-05-11

Lasagne met paddestoelen


vegetarisch hoofdgerecht  4 personen

Ingrediënten
40 gr gedroogde paddestoelen
1 ui
250 gr kastanje- of grotchampignons
100 gr boter 
90 gr bloem
7 ½ dl melk
1 groentebouillontablet
zout & versgemalen peper
1 ei
200-250 gr geraspte belegen kaas
12 lasagnevellen (voorgekookt)

Voorbereiding
Week de gedroogde paddestoelen minstens 1 uur in 4 dl warm water.
Verwarm de oven voor op 180°C heteluchtoven op 160°C

Bereiding
Was de geweekte paddestoelen onder stromend water en snijd ze in stukjes. Schenk ¼ liter van het paddestoelenweekvocht door een fijne zeef en bewaar het voor de saus. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit 20 gr boter in een koekepan en fruit de uisnippers ca. 2 minuten. Voeg de geweekte en verse paddestoelen toe en bak het geheel nog ca. 5 minuten; neem de pan van het vuur. Smelt de rest van de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en laat de roux, al roerende, 1-2 minuten zachtjes pruttelen. Schenk, nog steeds roerende, beetje voor beetje de melk en het paddestoelenweekvocht erbij en blijf roeren tot de saus glad gebonden is. Verkruimel de bouillontablet boven de saus, roer het paddestoelenmengsel erdoor en laat het geheel zachtjes enkele minuten pruttelen. Neem de pan van het vuur, breng de saus op smaak met zout en peper en roer het losgeklopte ei erdoor. Schep een deel van de saus in een ruime ovenschaal, strooi er wat kaas over en leg er wat lasagnevellen op. Herhaal deze lagen en eindig met saus en een flinke laag kaas.  Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.

Lekker met een salade.

11:46 Gepost door trudy van leeuwen in Diversen gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.