26-05-11

Gevulde aubergineplakjes

Gevulde aubergineplakjes

Aantal personen                        4 personen     

Soort gerecht                            Hapjes

Ingrediënten

        ·          100 g droge worst

·          1 kilo ui (evt. voorgesnipperd)

·          5 vijgen

·          100 g boter

·          ½ dl balsamicoazijn

·          ½ dl dragonazijn

·          3 eetlepels suiker

·          1 dl kruidenbitter

·          1 aubergine

·          zonnebloemolie

·          snufje zout

·          snufje peper

·          cocktailprikkers

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de schoongemaakte uien in fijne blokjes.
  2. Snijd de vijgen in kleine blokjes (inclusief de schil).
  3. Verhit de boter in een hoge pan en fruit de uien hier ca. 5 minuten in.
  4. Blus af met beide azijnen.
  5. Voeg de suiker en de vijgen toe en laat ze een paar minuten meebakken.
  6. Voeg de kruidenbitter toe. Doe het deksel op de pan en laat de compote op laag vuur ca. 45 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Breng de compote op smaak met wat extra suiker, peper en zout.
  8. Snijd een aubergine in plakjes van ca. ½ cm dik en bestrijk ze met wat zonnebloemolie.
  9. Verhit een grillplaat of koekenpan en gril de plakjes in ca. 5 minuten mooi lichtbruin en gaar. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  10. Snijd de worst in kleine stukjes en meng ze met 4 eetlepels van de uiencompote.
  11. Vul de afgekoelde plakjes aubergine met wat van het uien/worst mengsel en doe ze aan een prikker, zodat er een “U” vorm ontstaat.

17:27 Gepost door trudy van leeuwen in Diversen gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.