26-05-11

Kipfilet met tomaat-auberginesaus

Kipfilet met tomaat-auberginesaus

Aantal personen: 4 personen
Hoofdgerecht

Ingrediënten:

  • 1 aubergines
  • 2 uien
  • 400 gram vleestomaten
  • 500 gram kipfilet
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels Provencaalse kruiden
  • 1½ deciliter bouillon
  • vers gemalen zwarte peper
  • 400 gram pasta
  • 4 takjes verse peterselie

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in blokjes van 1½ cm groot. Pel de uien en snipper deze fijn. Snijd de tomaten en kipfilet in blokjes. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan, pers de knoflook hierboven uit en bak hierin de aubergine in circa 5 minuten rondom bruin. Schep de aubergine uit de pan. Verhit opnieuw 2 eetlepels olie in de hapjespan, fruit hierin de uien 1 minuut. Voeg de kip toe en bak deze in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, aubergineblokjes, provençaalse kruiden, bouillon en peper toe.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de saus ca. 10 minuten zachtjes sudderen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta en tomaat-auberginesaus over 4 borden. Garneer de borden met een takje peterselie.

Tips

De vleestomaten kunnen worden vervangen door pruimtomaten.
aubergine_kipfilet_auberginesaus.jpg

17:00 Gepost door trudy van leeuwen in kip gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.