22-04-11

Turkse kaasdriehoekjes

 

Turkse kaasdriehoekjes = Peynirli ucgen borek
 Turkse kaasdriehoekjes = Peynirli ucgen borek










Bereidingstijd: 30-60 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Turkse keuken
Smaak: Anders
Techniek: N.v.t.
Soort gerecht: Bijgerecht

Ingrediënten voor 4 personen
2 lappen filodeeg 200 gr feta stukje gesnipperde rode paprika 33 eetl dillegroen frituurolie

Bereidingswijze
Snijd 2 fyllodeeglappen in 6 cm brede repen. Meng 200 gr feta met een stukje gesnipperde paprika en 3 eetlepels dillegroen. Schep aan het begin van elke deegreep een koffielepel kaas- mengsel en vouw ze naar boven toe driehoekig op. Frituur ze goudbruin.

eetsmakkelijk = afiyet olsu



17:11 Gepost door trudy van leeuwen in turks recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-11

AARDBEIENVLAAI

AARDBEIENVLAAI

 

 

200 gr. zelfrijzend bakmeel, 2 zakjes vanillesuiker, schil van een citroen, of de rasp daarvan, 200 gram kristalsuiker, 200 gram boter, 4 eieren, groot, 1 doos, pond, aardbeien,2 zakjes taartina, gelei voor over de vlaai, wat vruchtensap eventueel met wat grand marnier om de taartina aan te maken, kan ook met water, maar zo is het natuurlijk nog lekkerder.

maak beslag van de zachte boter, het meel, de suiker en de eieren, mix ongeveer 3 minuten op hoge stand met de handmixer.

doe er dan de citroenrasp door, en vet een vlaaivorm in met boter en bestrooi daarna met bloem, goed alles bedekken en daarna alles wat te veel is er uit schudden.

ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden, controleer even met een satéprikker of de cake gaar is.

af laten koelen op een rooster en wanneer het koud is, beleggen met aardbeien, begin langs de kanten en werk zo naar binnen, kleine kunnen heel blijven, die zet je rechtop en de grote aardbeien snijd je door midden en leg je plat.

de lauwe gelei over de aarbeien gieten, maken zoals op het zakje staat, en de taart af laten koelen.

koel bewaren, liefst in een taartdoos in de koelkast.

eet smakelijk, een tractatie voor jong en oud, dit recept maak ik al zeker meer dan 30 jaar en is nog steeds een succes.

en eigenlijk heb ik nog een variatie, laat de gelei weg, en doe daar voor in de plaats een laagje onder de aardbeien, je neemt hiervoor een pakje banketbakkersroom en maakt dit volgens recept, neem een beker room, zoet deze en klop het stijf, vermeng dit met de banketbakkersroom en bestrijk hiermede de bodem, een dikke laag, beleg het geheel met de aardbeien zoals boven staat aangegeven.

deze variatie is minder lang houdbaar, maar wel nog lekkerder, eigenlijk moet je dezelfde dag de vlaai opeten, en geloof me dat is niet moeilijk.

11:11 Gepost door trudy van leeuwen in taart en gebak en cake | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

MILKSHAKE van verse AARDBEIEN

MILKSHAKE van verse AARDBEIEN

INGREDIËNTEN: 250 gr.verse zoete aardbeien, ½ liter vanille-ijs, 1 kop melk, 1 kop suiker.

ontdoe de aardbeien van hun kroontjes en was ze goed. doe ze met de suiker in de blender en laat ze zolang mixen tot het een vloeibaar geheel is. doe het ijs erbij en de melk, en laat weer net zolang mixen tot het goed door elkaar is gemixed.

als je de milkshake later wilt eten, doe de aarbeiensap met de suiker dan in een afgesloten pot, kun je wel 3 dagen in de koelkast bewaren. als je de milkshake wilt eten/drinken, dan vlak voor je dat wilt het ijs , de aarbeiensap en de melk toevoegen en mixen.

serveren in een hoog glas met 2 dikke rietjes, neem gezellig gekleurde rietjes, het oog wil ook wat.

11:10 Gepost door trudy van leeuwen in drankjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |