04-05-11

Turkse pide = Kiymali pide

Turkse pide = Kiymali pide
Lunch/Brunch 
 1210903681_4_iLx3.jpeg

Ingrediënten
500 gr bloem
2 el zout
55 gr droge gist
1 koffielepel suiker
1/2 waterglas water
1/2 glas olie+1el olie
330 gr natuuryoghurt
2 uien
3 middelgrote tomaten
500 gr gehakt
1 el paprikapuree
een halve koffielepel peper

Voorbereiding
Bloem in een grote kom doen(2 el bloem apart houden)1 el zout toevoegen ,een kuiltje maken in het midden . Gist en suiker oplossen met water in het kuiltje gieten en mengen met een beetje bloem.Op een warm plaats laten rijzen (10 minuten).

Bereiding
1/2 glas olie erbij doen en yoghurt telkens beetje bij beetje erbij doen en kneden tot je een zacht deeg hebt en tot het loskomt van de kom. Goed kneden. Op een warme plaats 1 uur laten rijzen. Uien heel fijn en klein snijden,tomaten in kleine blokjes snijden.Tomaten,uien,gehakt,1 eetlepel zout,1/4 glas water,paprikapuree en peper alles goed mengen en in 8 stukken verdelen.Een bakplaat met olie besmeren, bloem in de handen doen en de 8 stukken deeg in bolletjes vormen, dan met bloem uitrollen en een ovale lange vorm, het gehaktmengsel erover smeren zodat de zijkanten een cm openblijven.In een voorverwarmde oven op 200C 10 a 15 minuten bakken tot de zijkanten een beetje bruin zijn geworden.

07:13 Gepost door trudy van leeuwen in turks recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Turks platbrood

no name 







 

Turks platbrood = Yufka (kan ook gebruiken voor pizzabodem)".


Bereidingstijd:1-2 uur
Keuken:Turkse keuken
Smaak:Anders
Techniek:N.v.t.
Soort gerecht:Anders

Turks platbrood, lekker als vervanging van stokbrood of pizzabodem.

Ingrediënten:
2 theel. gedroogde gist
250 gr. tarwegriesmeel
250 gr. witte bloem
1 1/2 theel. zout
50 ml olijfolie
1 eidooier

Bereidingswijze:
Schenk 1 dl handwarm water in een kom en strooi de gist erin. Laat dit ± 5 min. staan,roer het daarna goed door tot de gist is opgelost. Meng griesmeel,bloem en zout en doe het mengsel in een grote kom. Maak in het midden een kuiltje en schenk daarin het gistmengsel en de olijfolie. Voeg nog ongeveer 350 ml. water toe en roer alle ingrediënten door elkaar tot een samenhangend deeg. Leg het deeg op een bebloemd werkvlak en kneed het tot het deeg glad en soepel is. Doe het deeg in een met olie ingewreven kom en laat het deeg afgedekt met een doek 1-1 1/2 uur rijzen op een lauwwarme plek tot het in volume verdubbeld is. Druk het deeg daarna in en laat het ± 10 min rusten. Deel het deeg in tweeën en rol elk deel uit tot een plat brood van ± 18 cm doorsnee en 2 1/2 cm dik. Leg de broden op de bakplaat dek ze nogmaals af met een doek en laat ze nogmaals 30-45 min rijzen. Verwarm de oven voor op 200 C. Klop de eidooier los met 2 eetl. water en bestrijk de broden met het dooiermengsel. Prik de broden met een houten prikker regelmatig in en bak ze in ± 30 min. gaar en lichtbruin in het midden van de oven. De broden zijn gaar als u een hol geluid hoort als u op de onderkant klopt. Laat de broden op een rooster afkoelen.


994055152_5_qTsP.jpeg 


 


07:10 Gepost door trudy van leeuwen in turks recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Turks gehaktspiesje = Adana Kebab

"Turks gehaktspiesje = Adana Kebab
no name












Ingrediënten
Voor de kebabs:

600 gram lamsgehakt (of nog beter: hoh lams- en kalfsgehakt)
1 kleine ui, geraspt.
1 kleine rode paprika, gepureerd of heel klein gesneden.
1 el boter, in hele kleine blokjes.
1/2 el koriander.
1/2 el komijn.
2 tl pul biber of cayennepeper.
peper en zout.

Voor het bijgerecht:
4 Turkse pitabroden (platbrood zonder opening)
2 el gesmolten boter.
2 grote rode uien, in flinterdunne ringen.
half bosje bladpeterselie, gehakt.
1 el sumac (Turkse winkel) of sap van halve citroen.
2 el olijfolie.
zout en peper.

Bereiding
Kneed de ingrediënten voor de kebabs goed door elkaar en vorm er 4 rechthoekige schijven van, ca. 15 cm lang en 6 cm breed.
Leg ze afgedekt 2 uur in de koelkast.
Maak ondertussen een uiensalade: bestrooi de uiringen met flink wat zout en laat ze zo een half uur staan. Spoel ze af in een vergiet en dep ze droog met keukenpapier.
Meng er vervolgens de peterselie, de sumac, de olijfolie en zout en peper door.
Zet afgedekt weg in de koelkast.
Zet de gril aan of verwarm een grilpan en smeer de kebabs in met wat olie. Gril ze 15 minuten en keer ze daarbij regelmatig.
Bestrijk de pita- of naanbroden met de gesmolten boter en leg ze 1 minuut onder de gril (pas op dat ze niet uitdrogen).
Verdeel de kebabs, de platbroden en de uiensalade over 4 borden en serveer met een knoflook- of yoghurtsaus.

eetsmakelijk = aiyet olsun



no name
no name

 


07:06 Gepost door trudy van leeuwen in turks recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |