15-05-11

Aardappelbrochette met kaas en Breydelspek

 

Aardappelbrochette met kaas en Breydelspek

Menugang: Bijgerecht
Keuken: -
Soort: Vlees
Type: -
Bron: 

Ingrediënten
* Grote aardappelen (afh. van aantal personen)
* Breydelspek dik gesneden
* Jonge kaas

Bereiding
Snij een voorgekookte aardappel in de schil in de lengte door. Snij beide helften in partjes. Tussen elk partje sorteert u een sneetje kaas en een lapje Breydelspek (0,7 cm). Het geheel doorboort u met een satéstok of wikkelt u stevig in in aluminiumfolie. Dit kan zowel op de pan als op barbecue gebakken worden. In een mum van tijd klaar en bijzonder origineel en lekker aardappelgarnituur bij uw gerecht of barbecue.

12:01 Gepost door trudy van leeuwen in aardappellen gereceten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aardappel waaiers uit de oven

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 18 pommes culinair (AH Excellent)
  • 150 g grana padano, in plakken geschaafd
  • 25 g boter
  • 50 ml olijfolie extra vergine met truffelaroma (flesje 250 mi, AH Excellent)
  • ingevette ovenschaal

 Bereiding:
1 Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappels goed schoon. Snijd elke aardappel aan één kant in, met telkens enkele millimeters tussenruimte. Snijd de aardappel net niet helemaal door, de schijfjes moeten aan de onderkant vast blijven zitten (zie tip).

  1. Steek enkele plakken kaas in de ingesneden aardappels. Smelt de boter in enkele seconden in de magnetron en roer deze door de truffelolie. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  2. Kwast elke aardappel in met het oliemengsel (ook tussen de schijfjes) en zet ze in een ovenschaal. Laat de aardappels in de oven in 1 uur gaar worden.

Tips:

Je kunt heel makkelijk voorkomen dat je de aardappels te ver insnijdt, door deze tijdens het snijden op een lepel te leggen. De holling van de lepel zorgt ervoor dat je niet kunt uitschieten.

Wil je de aardappelwaaiers vooraf klaarmaken? Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en bewaar ze (maximaal 24 uur) op een koele plaats. Verwarm de aardappels vervolgens in 6 minuten op vol vermogen in de magnetron, of verwarm ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 ºC.

11:59 Gepost door trudy van leeuwen in aardappellen gereceten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aardappel salade = Patates salatas

no name

Aardappel salade = Patates salatas
4 personen

Bereidingstijd:30-60 minuten
Gang:Bijgerecht
Keuken:Turkse keuken
Smaakittig
Techniek:N.v.t.
Soort gerecht:Bijgerecht

Ingrediënten
6 middelgrote aardappels, beetgaar gekookt.
3 a 4 lente uitjes in ringen gesneden
2 eetlepels verse sumak (maggie)fijngesneden (turkse winkel)
2 eetlepels verse dille, fijngehakt,
beetje zout
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels olijfolie
1 thl kirimizi biber (gedroogt)

Bereidingswijze
Kook de aardappels, en laat ze daarna afkoelen.
Maak een dressing van de olijfolie,citroensap,lente ui,dille en sumak.
Snij de aardappels in blokjes. Doe de aardappelblokjes bij de dressing, en breng het op smaak met zout en de kirimizi biber (gedroogde rode peper) Zet hem een nacht in de koelkast.

Serveertips
Brood
no name 





11:58 Gepost door trudy van leeuwen in turks recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |