28-05-11

kippensoep met linzen turks

Turkse kippensoep met rode linzen - Tavuklu mercimek

 Kippensoep met rode linzen - Tavuklu mercimek corbasi











Bereidingstijd: 30-60 minuten
Keuken: Turkse keuken
Smaak: Pittig
Techniek: N.v.t.
Soort gerecht: streekgerecht

ingrediënten voor 4 personen
* 2 kipfilets
* 1/2 kopje olijfolie (0,6 dl)
* 1 teentje knoflook
* 1 ui
* 1 rode paprika
* 1 Spaanse peper
* 2 kopjes rode linzen
* 2- 3 el bloem
* 7,5 dl kippebouillon
* sap van 1 citroen
* 1 tl paprikapoeder
* zout
* peper
* snufje cayennepeper
* 1 takje tijm
* 1 laurierblad
* 4 sneetjes witbrood
* olijfolie om in te bakken
* 100 g geraspte kaas

Bereidingswijze
De kipfilets in dobbelsteentjes snijden. Het halve kopje olijfolie in een pan verhitten en de kip daarin rondom dichtschroeien. Het teentje knoflook en de ui pellen, fijnhakken, aan het vlees toevoegen en kort meebakken. De paprika van zaden en zaadlijsten ontdoen, afspoelen, droogdeppen en in blokjes snijden, en samen met de fijngehakte Spaanse peper aan het vlees toevoegen en kort meebakken. De linzen onder koud stromend water afspoelen, goed laten uitlekken en aan het vlees toevoegen. De bloem erdoor roeren en de bouillon erbij schenken. De soep aan de kook brengen en kruiden met citroensap, paprikapoeder, peper, zout en de cayennepeper. Het takje tijm en het laurierblaadje in de soep doen. De linzen op een matig vuur in 40 tot 50 minuten gaar laten worden. Het witbrood in kleine blokjes snijden en in wat olijfolie goudgeel bakken. Wanneer de kooktijd om is, de soep zonodig nogmaals kruiden, bestrooien met kaas en de blokjes brood.. en goed heet serveren.
eetsmakkelijk = afiyet olsun.




16:48 Gepost door trudy van leeuwen in turks recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-05-11

Tortilla gevuld met mediterrane groentenmix

Tortilla gevuld met mediterrane groentenmix

Aantal personen: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoofdgerecht

Ingrediënten:

  • 200 g snijbonen
  • ½ aubergine
  • 1 rode of gele paprika
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 100 g panklare bloemkoolroosjes
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 1 dl tomatensap
  • 100 g rode kidneybonen (uit pot of blik)
  • 2-4 bloemtortilla's
  • 100 g geraspte (geiten)kaas

Bereidingswijze :
Snij de puntjes van de snijbonen en snij de bonen schuin in stukjes van ca. 2 cm. Snij de aubergine in blokjes. Maak de paprika schoon en snij in stukjes. Snipper het sjalotje en de teentjes knoflook. Verhit de olijfolie in een wok of braadpan. Bak het sjalotje en de knoflook zachtjes glazig. Schep de overige groenten erdoor en roerbak ze ca. 4 minuten. Voeg de Provençaalse kruiden, het tomatensap en de kidneybonen toe en laat de groenten nog ca. 5-7 minuten zachtjes sudderen. Schep de groenten af en toe om en laat het vocht intussen verdampen. Verwarm de tortilla's volgens de gebruiksaanwijzing, strooi er geitenkaas op en schep de groenten erop. Vouw de onderkant van de tortilla's over de vulling en vouw daarna de zijkanten over elkaar.

17:30 Gepost door trudy van leeuwen in Diversen gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wrap met aubergine en champignon

aubergine_champignonwrap.jpgWrap met aubergine en champignon

Aantal personen: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Lunchgerecht

Ingrediënten :

  • 125 gram (kastanje)champignons (vers, blik, pot)
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram tonijn uit blik
  • 1 tomaat
  • ½ aubergine
  • 2 theelepel theelepels mayonaise
  • zout
  • peper
  • ½ krop sla
  • 3 tortilla's

Bereidingswijze :
Borstel de champignons schoon met een champignonborsteltje of veeg ze schoon met een stukje keukenpapier. Indien ze uit blik of pot komen even laten uitlekken in een vergiet. Snij de champignons dan in plakjes. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de aubergineblokjes op hoog vuur, voeg de champignons toe. Giet eventueel het vrijgekomen vocht af. Laat de champignons en aubergine op een groot bord afkoelen. Laat de tonijn in een zeef uitlekken en prak deze in een kom fijn. Was de tomaten en snij deze doormidden. Schep de zaadjes eruit en snij de tomaat in stukjes. Schep mayonaise door de tonijn. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep tenslotte de gebakken champignons, aubergine en tomaat erdoor. Was 3 bladeren sla. Verdeel de slabladeren over de tortilla's, verdeel er de champignon- auberginesalade over. Rol de tortilla's op. Snij de tortilla's schuin doormidden en steek er eventueel prikkers in. Per persoon 1 ½ tortilla

17:29 Gepost door trudy van leeuwen in wraps gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |