31-08-11

Bonenburrito

Bonenburrito
hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten
2 el boter of margarine
1 schaaltje kipfilet in blokjes (ca. 350 gr)
1 zakje burrito seasoningmix (40 gr)
350 g sperziebonen
1 blik kidneybonen (400 gr)
1 zak wraptortilla's (280 gr)
150 ml salsasaus hot (pittig)
100 gr gemalen belegen kaas (zakje a 150 gr)

Bereiding
In koekenpan boter verhitten en kip in ca. 4 minuten rondom bruinbakken. Bakvet afgieten. Seasoning mix en 250 ml water aan kipblokjes toevoegen. Saus aan de kook brengen en in ca. 10 minuten op laag vuur laten indikken. Sperziebonen schoonmaken en in ca. 8 minuten beetgaar koken. Kidneybonen laten uitlekken en samen met sperziebonen laatste 2 minuten aan kipmengsel toevoegen. Tortilla's verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Vullen met bonenmengsel en salsasaus, bestrooien met kaas en dichtvouwen.

Lekker met tomatensalade.

17:49 Gepost door trudy van leeuwen in kip gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aardbei muntspiesjes met vanillekwark.

Aardbei muntspiesjes met vanillekwark.

Ingrediënten
250 gr aardbeien
1 zakje vanillesuiker
15 gr verse munt
500 gr vanillekwark

Bereriding
aarbeien wassen en kroontjes verwijderen, de grote aardbeien in 4 stukjes snijden en kleine heel houden. In een schaaltje de aardbeien met vaillesuiker bestrooien en 5 minuten in de koelkast zetten. Munt wassen, blaadjes van de takjes loshalen
Aardbeien en muntblaadjes om en om aan 8 sateprikkers prikken. Kwark over 4 schaaltjes verdelen en de spiesjes ernaast leggen

17:26 Gepost door trudy van leeuwen in nagerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aardappelen met kip (patatesli tavuk

Aardappelen met kip (patatesli tavuk

809438267_4_SS70.jpeg

Bereidingstijd: 30-40 minuten
Personen: 4
Herkomst: Turkije
Categorie: Bijgerechten - Overig
smaak: hartig
Techniek: Koken

Ingrediënten:
7 aardappelen, schillen, wassen en in langwerpig stukken snijden
12 stuks kippenpotjes,zonder vel en botten, van te voren marineren met zout en peper
3 uien, pellen, grof hakken
olijfolie of zonnebloemolie, 100ml - 150ml (het kan meer of minder)
zout en peper
70 gr tomatenpuree
braadpan groot
gekooktwater 1 tot 1-1/2 liter

Bereidingwijze:
Verhit de olie in de pan en bak de kipvlees een voor een snel rondom bruin.Haal ze vervolgens uit de pan en leg ze in een bord.
Doe de uien in de olie en bak dit met de puree, op middelmatig vuur een paar min..Schenk een beetje water in als dit nodig is(om aanbranding te voorkomen).
Doe de aardappels bij en roer het geheel goed door elkaar.
Doe de kipvlees erbij, schep het geheel een paar keer om, zet de deksel dicht en laat het op die manier 5 min. op laag vuur sudderen.
Schenk het water in, zet de vuur middel hoog, breng het gerecht aan kook.Zet het vuur laag en laat het gerecht doorkoken en aardappels gaar worden.Breng tussen door de maaltijd nog flink op smaak met zout en peper.Zet het vuur uit en laat het gerecht 15min. rusten.
Schep het gerecht in borden, bestrooi nog extra gemalenpeper erover(desgewenst).

Eet smakelijk = afiyet olsun
809438492_4_8qAE.jpeg
809445465_4_4cFr.jpeg

17:03 Gepost door trudy van leeuwen in turks recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |