13-04-11

Maïskolven bij bbq

Vaak word bij een BBQ genoeg groenten vergeten. Deze maïskolven passen uitstekend bij een BBQ.

Bereidingstijd:
20-30 minuten
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
BBQ, Fondue of Grill keuken
Smaak:
Neutraal
Techniek:
Combi
Soort gerecht:
Bijgerecht
Uit eigen keuken:
Nee (i)

Ingrediënten voor 4 personen

4 verse maïskolven, panklaar
zout
roomboter

Bereidingswijze

1. Breng ruim water met zout aan de kook en kook maïskolven voor 10 min. tot beetgaar.
2. Bestrijk maïskolven met gesmolten boter en grilleer kolven voor 5 min. op BBQ tot goudbruin en gaar.

Serveertips

Eet er gesmolten boter overheen.

12:53 Gepost door trudy van leeuwen in bbg gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bbq cake (hartig)

Veredelde aardappelsalade die er heel feestelijk uitziet ! (zal volgende keer foto maken en hier plaatsen )

Bereidingstijd:
20-30 minuten
Keuken:
BBQ, Fondue of Grill keuken
Smaak:
Hartig
Techniek:
N.v.t.
Soort gerecht:
BBQ/Fondue
Uit eigen keuken:
Nee (i)

Ingrediënten voor 6 personen

3 ons schouderham (liefst vierkant en vacuum verpakt, die is wat makkelijker in gebruik)
1 groot blik krieltjes ( Bonduelle)
2 bosuitjes
6 eieren (hardgekookt)
1 pakje rookspeksnippers
2 pakjes roomkaas (knoflook/kruiden of peper)
1 rode paprika
1 pot fetablokjes (uitgelekt)
2 kuipjes kruidenboter
4 eetl. mayonaise
peper (versgemalen)

Hulpmiddelen

Cakevorm, huishoudfolie

Voorbereiding

Bekleed de cakevorm met de plastic-folie en zorg ervoor dat er genoeg folie over de rand heenkomt om straks over de vulling te vouwen.
Laat de krieltjes uitlekken en snij in schijfjes.
Bak de rookspekjes op matig vuur krokant.
Snij de bosui in dunne ringetjes, en de paprika in dunne reepjes.

Bereidingswijze

Meng in `n grote schaal de krieltjes met bosui, paprika, rookspekjes, fetablokjes en de mayonaise.
Laat de kruidenboter smeuïg worden in de magnetron ( 10 á 15 sec.) en roer dit door het aardappel-groentenmengsel.
Breng op smaak met peper. (géén zout; door de spekjes en feta en kruidenboter al zout genoeg!)
Besmeer de helft van de plakken ham met de roomkaas en leg daar weer `n plak ham op. Bekleed hiermee de cakevorm en zorg ervoor dat de plakken ham elkaar ruim overlappen.( hou er 3 á 4 over voor de bovenkant).
Schep de helft van aard. mengsel erin, leg er de hardgekookte eieren op, en bedek met de resterende salade.
Beetje aandrukken, en vervolgens afdekken met de laatste plakken ham.
Vouw er de folie zo strak mogelijk overheen en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Serveertips

Leg de "cake" op `n paar slablaadjes op `n broodplank of (platte)serveerschaal en laat de gasten zelf de plakken snijden.

12:39 Gepost door trudy van leeuwen in bbg gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gekookte aardappelen bij bbq

Een Zuid-Afrikaanse recept.

Bereidingstijd:
30-60 minuten
Keuken:
BBQ, Fondue of Grill keuken
Smaak:
Neutraal
Techniek:
Koken
Soort gerecht:
BBQ/Fondue
Uit eigen keuken:
Nee (i)

Ingrediënten

Medium grote aardappelen in schil
Boter of knoflookboter

Bereidingswijze

1. Kook aardappelen gaar.
2. Snijd elk aardappel verticaal door midden. Tot bijna middendoor.
3. Doen boter of knoflookboter in wicht van opengesneden aardappel.

12:38 Gepost door trudy van leeuwen in bbg gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |