16-04-11

Colbert Boter

  • Ingrediënten
    • 100 gram Maître d'Hôtelboter (zie recept)
    • 10 gram dragon
    • 1/2 liter vleesbouillon

       

  • Bereiding:
    • Reduceer de vleesbouillon tot een eetlepel
    • Roer de boter zacht en meng de ingekookte, bouillon er door
    • Hak de dragon fijn en meng ook deze door de boter

18:22 Gepost door trudy van leeuwen in Boters | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ansjovisboter

  • Ingrediënten
    • 100 gr boter
    • 100 gr ansjovis

       

  • Bereiding:
    • Maak de ansjovisjes schoon
    • Week ze een paar uur in water of melk
    • Wrijf ze door een zeef tot puree
    • Roer ze met de boter tot een glad mengsel
    • Vorm de massa tot een rol en wikkel die in folie
    • Laat de rol in de koelkast opstijven
    • Snijd hem aan plakjes en gebruik die als garnering bij koude visschotels

18:21 Gepost door trudy van leeuwen in Boters | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |