15-05-11

Kerrieschotel met eieren

Kerrieschotel met eieren

Ingredienten
2 flinke uien , fijngesnipperd
2 tenen knoflook uit de knijper
1 grote vleestomaat
4 el
2 tl koriander
1 tl komijnzaadjes
1 tl gemberpoeder
8 hardgekookte eieren

Bereiding
Fruit de uien en de knoflook aan in de boter. Ontvel de tomaat en snijd hem in plakjes. Voeg deze aan het uimengsel toe en laat sudderen tot een saus ontstaat. Voeg dan de kerrie, koriander, komijn en gemberpoeder toe en laat dit nog even sudderen. Pel de hardgekookte eieren en laat deze in de saus warm worden.

11:40 Gepost door trudy van leeuwen in eieren gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-11

20 gevulde eieren

 

gevulde eieren 

20 gevulde eieren

men neme: 10 hard gekookte eieren, 150 gram pikante smeuïge kaas, die je zelf raspt of in de moulinette doet, calvé mayonaise van scharreleieren, wat cayenne peper, een grote spuitzak met een grote gekartelde mond, piepkleine stukjes rode paprika en wat sprietjes bieslook.

halveer de eieren overdwars, en haal het geel eruit, doe dit in een schaal en prak het heel fijn. doe er de kaas bij en de mayonaise, net zoveel dat het een goed verwerkbare massa wordt, als er teveel klontjes in zitten, dan kun je het even door een zeef drukken, dan is het lekker glad. doe er naar smaak cayenne peper in, voor mij mag het best een beetje pittig zijn, maar smaken verschillen, proef zelf even, je kunt niet koken zonder te proeven. wil je eens een andere smaak, dan kun je in plaats van cayennepeper, ook (hot)kerrie nemen, of om en om. doe de hele prut in de spuitzak, en vul de eiwitten ruim. decoreer de eieren met een stukje rode paprika en twee kleine sprietjes bieslook. deze eitjes zijn bij mijn gasten altijd zeer geliefd echte koks maken deze gevulde eieren met boter, het is dan net of je een hap vet eet; mijn eitjes zijn smakelijk, en je zult er beslist succes mee hebben. heb je nog vulling over, de volgende dag op een boterhammetje, mijn dochter was er altijd gek op!

10:53 Gepost door trudy van leeuwen in eieren gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-04-11

Kruidige omelet

Ingrediënten

4 stuks eieren
4 el. melk
100 gr. tuinkruid, gemengde, verse
2 blaadjes basilicum, verse
Peper
Zout
Boter

Benodigde materialen

    Bereidingswijze

    Neem voor de verse tuinkruiden bijvoorbeeld basilicum, dragon, bieslook en/of peterselie Benodigde materialen: een kleine koekenpan. Neem de koekenpan en verhit de vetstof. Klop de eieren los met de melk. Voeg de tuinkruiden aan het eiermengsel toe, kruid met peper en zout en kluts het tot een luchtig geheel. Bak hiervan nu een dikke omelet Snij de omelet in 4 kwartjes en leg deze weer op elkaar met ertussen de verse basilicumblaadjes.

    14:35 Gepost door trudy van leeuwen in eieren gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |