10-04-11

Soort amuse van: mini spiesjes van kipfilet met

Soort amuse van: mini spiesjes van kipfilet met

Beetje vitello tonato achtig, maar dan niet met kalfsvlees (kan ook) een recept uit Italië

Bereidingstijd:
20-30 minuten
Keuken:
Franse keuken
Smaak:
Zacht en romig
Techniek:
Bakken
Soort gerecht:
Borrelhapjes
Uit eigen keuken:
Nee (i)

Ingrediënten voor 4 personen

1 kleine prei
Half blikje tonijn uitgelekt
2 el mayonaise
1 el citroensap
100 gr kipfilet in 8 blokjes
4 cherrytomaatjes
1 el olie
½ citroen, in parten
Minimengkom van keukenmachine of staafmixer
8 cocktailprikkers

Bereidingswijze

VOORBEREIDING; Helft van witte preistengel in 4 stukken snijden en wassen. In pan met weinig kokend water met half tl zout prei 5 minuten koken. Prei in vergiet onder koud stromend water afspoelen.
Tonijn in minimengkom van keukenmachine of met staafmixer pureren en met mayonaise, citroensap en 1 el water mengen, op smaak brengen met zout en peper.
BEREIDEN: Aan 4 cocktailprikkers stukjes prei en stukjes kip prikken. Aan andere 4 cocktailprikkers tomaatje en stukjes vlees prikken. Prikkers met zout en peper bestrooien.
In koekenpan olie verhitten en prikkers in 5 minuten rondom gaarbakken. Tonijnsaus over vier kleine bordjes verdelen en op elk bordje 2 prikkers leggen. Met citroen garneren.

Foto's

19:20 Gepost door trudy van leeuwen in franse recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Franse kip met paprika en Meergranenrijst

Franse kip met paprika en Meergranenrijst

Hoofdgerecht
Bron: ReceptenWeb

• • • • • • •

Ingrediënten

325 gr. meergranenrijst
9 sjalotten
2 paprika's, rode
2 paprika's, gele
4 kipfilets
3 tenen knoflook
1 tl. tijm
1 tl. rozemarijn
40 gr. olijf, zwarte
1 dl. wijn, witte, droge
Peper
Zout
2 el. olie

Benodigde materialen

  • Benodigde materialen: Een braadpan.

Bereidingswijze

Neem bij voorkeur kipfilets � 125 gram. Kook de Meergranenrijst in 8 minuten gaar. Maak de parika's schoon en snijd ze in reepjes. Snijd de sjalotjes in partjes. Verhit ondertussen de olie in de braadpan en braad de kipfilets op hoog vuur rondom bruin. Voeg de sjalotjes en uitgeperste knoflook toe en fruit dit 2 minuten op zacht vuur mee. Voeg de paprika's, tijm, rozemarijn, olijven, wijn en peper en zout toe en laat het geheel 15 minuten stoven met de deksel erop. Verdeel de rijst en kip over de borden.

 

19:09 Gepost door trudy van leeuwen in franse recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Konijn op Franse wijze

Konijn op Franse wijze

Hoofdgerecht
Bron: Frans Adams, geen

• • • • • • •

Ingrediënten

1 stuk konijn
1 potje mosterd, Dijon
120 gr. boter
1 fles wijn, rode

Benodigde materialen

    Bereidingswijze

    Het konijn in stukken verdelen. Daarna licht inzouten, en met het half pakje boter aanbraden. Het konijn uit het vet halen, en rondom met het potje franse mosterd insmeren. Terug in de pan doen, en de fles rode zoete spaanse wijn erbij schenken. Nu het deksel op de pan en in ongeveer 2 tot 2,5 uur gaar sudderen op een laag vuurtje. Smakelijk eten.

    19:08 Gepost door trudy van leeuwen in franse recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |