26-04-11

Aardappel-broccolitaart

Ingrediënten:

750 gr vastkokende aardappels in blokjes
600 gr broccoli
125 gr magere spekjes
4 eieren
200 ml slagroom
100 gr geraspte kaas
2 uien gesnipperd
2 el olijfolie

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de aardappelblokjes
net gaar. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stronken
en snijd in kleine stukjes. Doe de broccoli de laatste
3 minuten in de pan bij de aardappels. Giet het geheel af.
Laat goed uitlekken en schep de helft in een ingevette
taartvorm (24 cm) Bak de spekreepjes droog en krokant.
Voeg de ui met de olijfolie toe en bak totdat de ui begint
te kleuren. Voeg dit toe aan de taartvorm en strooi de helft
van de kaas erover. Doe de rest van de aardappels en de
broccoli in de taartvorm. Klop de eieren los en voeg de
slagroom toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet dit
geheel over de taart en strooi de laatste kaas erover.
Bak de vorm 30-40 minuten in de oven.

12:55 Gepost door trudy van leeuwen in Hoofdgerechten A-I | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-04-11

Spaghetti met romige pestosaus

Spaghetti met romige pestosaus

Bereidingstijd:
10-20 minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Goedkope en snelle keuken
Smaak:
Zacht en romig
Techniek:
Combi
Soort gerecht:
Hoofdgerecht
Uit eigen keuken:
Nee (i)

Ingrediënten voor 4 personen

300 g spaghetti
2 el olijfolie
250 g rundergehakt
400 g Italiaanse groente-mix
1 blikje tomatenpuree (70 g)
200 ml koksroom
6 el rode pesto
100 g geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Spaghetti koken volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt in ca. 4 minuten rul. Voeg de groentemix toe en bak nog ca. 3 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut.
Koksroom en pesto toevoegen en het geheel aan de kook brengen. Laat ca. 2 minuten zachtjes koken en breng op smaak met zout en peper.

Serveer de spaghetti met saus en strooi de kaas erover.

 

Foto's

19:43 Gepost door trudy van leeuwen in Hoofdgerechten A-I | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tempura van kabeljauw met spiesjes van gamba's en gestoofde prei

• • • • • • •

 

Tempura van kabeljauw met spiesjes van gamba's en gestoofde prei

Hoofdgerecht

• • • • • • •

Ingrediënten

500 gr. prei
600 gr. kabeljauwfilet
12 gamba's
1 aardappel
1 tomaat
1 vel fillobladerdeeg
Olie
3 el. sesamzaad
0.5 fles champagne
100 gr. boter, koude, in klontjes
1 pakje deeg
Frituur-olie
Water
Peper
Zout

Benodigde materialen

  • Benodigde materialen: een mes, een pan, wat keukenpapier, voor iedere persoon twee sat�stokjes, een garde, een frituurpan, een voorverwarmde oven en voor iedere persoon een warm bord.

Bereidingswijze

Neem bij voorkeur diepvriesgambastaarten maat 16/20, tempuradeeg en champagne brut. In plaats van champagne brut kunt u ook droge mousserende wijn gebruiken. De prei wassen. Eenvijfde van de prei in dunne repen (juliennes) en de rest in schuine stukjes snijden. De stukken blancheren in kokend water en vervolgens koud afspoelen. De kabeljauw in stukken snijden en met peper en zout bestrooien. De ontdooide gamba''s pellen, droogdeppen met keukenpapier, in drie stukken snijden en aan de sat�stokjes steken. De tomaat ontvellen, in vieren snijden, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in repen snijden. De aardappel goed wassen en in zeer dunne plakjes snijden. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. De aardappelplakjes in de hete frituurolie goudbruin bakken en op keukenpapier uit laten lekken. De preirepen eveneens goudbruin frituren. Het fillodeeg in repen snijden, met olie bestrijken en met sesamzaadjes bestrooien. De filorepen in de voorverwarmde oven goudbruin bakken. De mousserende wijn inkoken tot de helft en hier vlak v��r het serveren de boter door kloppen. De geblancheerde prei stoven in een klontje boter. Het tempurabeslag volgens aanwijzing op de verpakking bereiden met koud water. De kabeljauw door het beslag halen en goudbruin frituren. De vis op keukenpapier uit laten lekken. De gambaspiesjes in hete boter om en om goudbruin bakken. De gestoofde prei in het midden van de warme borden scheppen en hier de kabeljauwstukken en aardappelchips om en om op leggen. Het filodeeg en de gambaspiesjes op het stapeltje leggen en de tomaatrepen hier speels tussen leggen. De saus rond het gerecht scheppen en het geheel garneren met de gefrituurde prei.

 

18:58 Gepost door trudy van leeuwen in Hoofdgerechten A-I | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |