16-04-11

Aardbeienijs met honing-walnoten

  • Ingrediënten
    • 6 eetlepels vloeibare honing
    • 100 gr gepelde, grof gehakte walnoten
    • 1 liter aardbeienroomijs
    • 500 gr aardbeien in stukjes
    • 2 eetlepels poedersuiker
    • Ingevet bakpapier

       

  • Bereiding:
    • Verwarm de honing met de stukjes walnoot zachtjes 3 minuten en neem de pan van het vuur
    • Schep het notenmengsel op het bakpapier
    • Kook de aardbeien 2 minuten met de poedersuiker en 1 eetlepel water en pureer het mengsel daarna in een foodprocessor of met een staafmixer
    • Laat het 15 minuten afkoelen
    • Neem het ijs uit vriezer en laat het in 5 minuten iets zachter worden
    • Roer de aardbeienpuree direct door ijs en zet het tot het gebruik in de vriezer terug
    • Schep het ijs in bakjes en schep de honing-walnoten erop

18:38 Gepost door trudy van leeuwen in IJs | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aardbeienijs III

  • Ingrediënten
    • 3/4 dl slagroom
    • 1 1/2 dl volle melk
    • 1 eidooier
    • 50 gr kristalsuiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • Een snufje zout
    • 750 gr aardbeien
    • Het sap van 1 sinaasappel
    • (Grand Marnier)

       

  • Bereiding:
    • Breng de slagroom en de melk in een pannetje aan de kook
    • Roer de eidooier met de suiker glad, maar klop het geheel niet luchtig
    • Roer er wat van de warme melk door, voeg dit al roerend aan het slagroom-melkmengsel toe en verwarm tot de dooier de melk heeft gebonden
    • Breng op smaak met de vanillesuiker en het zout en roer het daarna koud
    • Pureer de helft van de schoongemaakte aardbeien in en foodprocessor of wrijf ze door een roerzeef
    • Roer de puree door de koude vla en roer er eventueel nog wat Grand Marnier door
    • Laat het mengsel in de ijsmachine in 15-20 minuten bevriezen
    • Maak intussen de overige aardbeien schoon, houd een paar achter voor de garnering
    • Pureer de rest tot een saus en breng die op smaak met suiker en citroensap
    • Schep op ieder bordje 3 eetlepels saus, leg er 2 bolletjes ijs in en garneer het dessert met de achtergehouden gehalveerde aardbeien

18:37 Gepost door trudy van leeuwen in IJs | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aardbeienijs II

  • Ingrediënten
    • 1/2 liter room
    • 1/2 liter aardbeienpuree
    • Wat citroensap
    • 1 blaadje rode en 1 blaadje witte gelatine
    • 400 gr poeder- of basterdsuiker

       

  • Bereiding:
    • Zet de koelkast in de koudste stand
    • Los de gelatine in zo weinig mogelijk water op
    • Roer de suiker door de vruchtenpuree tot ze geheel is opgelost
    • Meng er de opgeloste gelatine en het laatst de room door
    • Vul het ijsbakje voor driekwart
    • Roer tijdens het bevriezen af en toe
    • Mix het ijs, als het bijna is bevroren, weer luchtig en laat het 4-5 uur vriezen

18:36 Gepost door trudy van leeuwen in IJs | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |