14-04-11

Smooth Italian

100 gram tagliatelle
1 ons tartaar
1 klein gesneden tomaat (kan ook uit blik)
kleine prei in kleine stukjes (voorverpakt te koop)
100 gram kleingesneden champignons (idem)
2 eetlepels pesto
1 dl tomatenblokjes uit blik
geraspte kaas

 



Zet een pan water op voor de pasta. Doe er een druppeltje olijfolie in.

Zet een Teflonpan op matig vuur en doe er een theelepel olijfolie in. Bak een ons tartaar of als je vegetarisch bent bijvoorbeeld quorn of 150 g tahoe in de olie rul of een beetje bruin. Doe er een kleingesneden tomaat bij.

Ondertussen kookt het water wel en doe je 100 g pasta op tarwebasis (macaroni of tagliatelle yumyum) in de pan. Als je verse hebt moet je het later doen. Dat moment geef ik nog wel aan.

Doe in de andere pan een kleingesneden preitje en 100 g kleingesneden champignons. Laat even 5 minuten zachtjes sudderen. Schep er twee eetlepels pesto doorheen en doe er 1 dl tomatenblokjes uit blik of tomaten frittata of zoiets doorheen. Nog even goed warm laten worden.

Als je verse pasta hebt is dit het moment om die in de pan te doen, die hoeft namelijk maar een minuut of 3 à 4.

Als alles door en door warm is is de pasta (vers of anderszins) wel klaar en kun je het afgieten in een vergiet.

Doe alles in een leuk schaaltje. Bestrooi de saus met wat geraspte kaas. Zet je favoriete programma aan (Bewitched op TV10 - jeugdsentiment) en eet smakelijk!

 

naar beginnext bar

19:36 Gepost door trudy van leeuwen in italiaanse recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-11

Recept voor Lekkere Italiaanse bollen

Ingrediënten:

voor Lekkere Italiaanse bollen recept

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 zakje Italiaanse roerbakgroenten (250 gram)
  • 5 tartaartjes
  • 1 zak gemengde sla (300 gram)
  • 1 zak veldsla (75 gram)
  • 5 eetlepels uit fles sladressing (naturel)
  • 5 Italiaanse bollen
  • 7 eetlepels fritessaus
  • zout
  • peper



 

Bereidingswijze:

van Lekkere Italiaanse bollen recept

  • In wok of hapjespan helft van de olijfolie verhitten.
  • Roerbakgroenten ca. 5 minuten roerbakken, bestrooien met zout en peper.
  • Tartaartjes plat slaan en bestrooien met zout en peper.
  • In grote koekenpan rest van olijfolie verhitten (of grillpan gebruiken).
  • Tartaartjes in ca. 2 minuten bakken (halverwege keren).
  • Intussen gemengde sla mengen met helft van veldsla en dressing.
  • Bollen halveren en beleggen met rest van veldsla.
  • Tartaartjes op veldsla leggen, groentemix erop scheppen en fritessaus erover verdelen. Afdekken met bovenste helft van bollen.
  • Serveren met gemengde salade.

    Aanvullende info bij dit recept:

    Dit recept is geschikt voor: 5 personen
    Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min

15:19 Gepost door trudy van leeuwen in italiaanse recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-04-11

Aubergines op z'n Italiaans

Aubergines op z'n Italiaans

Aantal personen: 1

  • Ingrediënten
    • 150 gr halfgaar gekookte in blokjes gesneden aubergines, goed uitgelekt
    • 4 grote champignons, in plakjes gesneden
    • 1 el fijngesneden ui
    • Zout naar smaak
    • Peper naar smaak
    • 1 el fijngehakte peterselie

       

  • Bereiding:
    • Gebruik een Tefalpan, zet de pan op het vuur, doe er de stukjes aubergine in en bak deze aan alle kanten lichtbruin
    • Roer er dan de champignons, ui, zout en peper door
    • Dek de pan af en laat alles 15 min sudderen
    • Voeg peterselie toe en laat het nog 5 min pruttelen
    • Dien het gerecht gloeiend heet op

10:42 Gepost door trudy van leeuwen in italiaanse recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |