13-04-11

Champignons met versierde buikjes

Ingrediënten

  • 250 g champignons
  • een doosje kruidenkaas
  • 75 g rozijnen
  • een paar pijpjes bieslook

Bereiding:

Borstel de champignons schoon. Breek voorzichtig de steeltjes van de champignons, hak de steeltjes fijn en meng ze met de kruidenkaas en het grootste deel van de rozijnen. Hou genoeg rozijnen over voor de versiering. Vul de champignons met het mengsel en versier naar hartelust. Maak bijvoorbeeld met 2 rozijnen een paar ogen en met een stukje bieslook een mond. 

18:01 Gepost door trudy van leeuwen in kinderen recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kaasstengels

Ingrediënten

  • 4 plakken bladerdeeg
  • geraspte kaas
  • eventueel wat sesamzaadjes of maanzaad, of Italiaanse tuinkruiden uit een potje
  • geklutst eitje

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden, laat de bladerdeegplakjes ontdooien, bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de ontdooide plakjes bladerdeeg op. Besmeer de plakjes met t geklutste ei en strooi er dan de kaas en de eventuele zaadjes op. Snijd t bladerdeeg voorzichtig in de gewenste vorm, lange dunne repen of blokjes of varieer? Bak af in de oven gedurende circa 20 minuten.

17:52 Gepost door trudy van leeuwen in kinderen recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |