31-08-11

Bonenburrito

Bonenburrito
hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten
2 el boter of margarine
1 schaaltje kipfilet in blokjes (ca. 350 gr)
1 zakje burrito seasoningmix (40 gr)
350 g sperziebonen
1 blik kidneybonen (400 gr)
1 zak wraptortilla's (280 gr)
150 ml salsasaus hot (pittig)
100 gr gemalen belegen kaas (zakje a 150 gr)

Bereiding
In koekenpan boter verhitten en kip in ca. 4 minuten rondom bruinbakken. Bakvet afgieten. Seasoning mix en 250 ml water aan kipblokjes toevoegen. Saus aan de kook brengen en in ca. 10 minuten op laag vuur laten indikken. Sperziebonen schoonmaken en in ca. 8 minuten beetgaar koken. Kidneybonen laten uitlekken en samen met sperziebonen laatste 2 minuten aan kipmengsel toevoegen. Tortilla's verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Vullen met bonenmengsel en salsasaus, bestrooien met kaas en dichtvouwen.

Lekker met tomatensalade.

17:49 Gepost door trudy van leeuwen in kip gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-05-11

Kipfilet met tomaat-auberginesaus

Kipfilet met tomaat-auberginesaus

Aantal personen: 4 personen
Hoofdgerecht

Ingrediënten:

  • 1 aubergines
  • 2 uien
  • 400 gram vleestomaten
  • 500 gram kipfilet
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels Provencaalse kruiden
  • 1½ deciliter bouillon
  • vers gemalen zwarte peper
  • 400 gram pasta
  • 4 takjes verse peterselie

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in blokjes van 1½ cm groot. Pel de uien en snipper deze fijn. Snijd de tomaten en kipfilet in blokjes. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan, pers de knoflook hierboven uit en bak hierin de aubergine in circa 5 minuten rondom bruin. Schep de aubergine uit de pan. Verhit opnieuw 2 eetlepels olie in de hapjespan, fruit hierin de uien 1 minuut. Voeg de kip toe en bak deze in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, aubergineblokjes, provençaalse kruiden, bouillon en peper toe.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de saus ca. 10 minuten zachtjes sudderen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta en tomaat-auberginesaus over 4 borden. Garneer de borden met een takje peterselie.

Tips

De vleestomaten kunnen worden vervangen door pruimtomaten.
aubergine_kipfilet_auberginesaus.jpg

17:00 Gepost door trudy van leeuwen in kip gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-05-11

Kippenlevertjes in sherryazijn

 

 

Ingrediënten
500 gr kippenlevertjes
50 gr gesmolten ongezouten boter
2 fijngehakte sjalotten of 1/2 fijngehakte ui
4 el sherryazijn
1 tl suiker
geconcentreerde kippenbouillon (1/2 pot Struik)
1 tl mild paprikapoeder
1 teen knoflook
zout & versgemalen zwarte peper

Bereiding
Maak de levertjes schoon en was ze.Meng het paprikapoeder met peper en zout in een kom en wentel de levertjes hier goed door.Verhit de gesmolten boter in een grote braadpan, doe de levertjes erbij en roerbak op hoog vuur tot ze aan alle kanten bruin zijn.Houd ze in een schaal warm.Fruit in dezelfde pan de ui op laag vuur licht aan.Voeg de azijn en de suiker toe, knijp de teen knoflook erboven uit en laat koken tot de azijn bijna is verdampt.Roer er dan de geconcentreerde bouillon, met water aangevuld tot ½ liter door en laat tot de helft inkoken.Bind de saus door al roerend de overige boter in kleine stukjes toe te voegen.Breng op smaak met peper en zout en schenk de saus over de levertjes.

11:47 Gepost door trudy van leeuwen in kip gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |