17-04-11

Aspergesoep - Vet maaltijd, fase 1

  • Ingrediënten
    • 500 gram groene asperges
    • zout, peper
    • 6 el olijfolie
    • 1 ui
    • 2-3 teentjes knoflook
    • 1 liter kippenbouillon
    • 1 el oregano
    • 75 gram feta verkruimeld
    • oregano blaadjes

       

  • Bereiding:
    • Kook de asperges 3-5 minuten in zout water tot ze gaar zijn.
    • Snijd de kopjes van de asperges en houd ze apart.
    • Verhit 2 el olijfolie en bak hierin de ui en knoflook 20 minuten tot de ui zacht is.
    • Voeg de bouillon en oregano toe en laat de soep 15 minuten doorkoken.
    • Roer de asperges erdoor en pureer de soep tot een glad mengsel.
    • Voeg tijdens het pureren nog 3 el olijfolie toe.
    • verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de aspergekopjes 1 minuut.
    • Voeg de fetablokjes toe en bak deze tot de feta begint te smelten.
    • Schenk de soep in kommen en verdeel er de aspergekopjes en feta overheen.
    • Garneer de soep met oreganoblaadjes.

11:16 Gepost door trudy van leeuwen in Montignac | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Abrikozen jam - Koolhydraat maaltijd, fase 1

  • Ingrediënten
    • 500 gram gedroogde abrikozen
    • sap van 1-2 citroenen
    • water

       

  • Bereiding:
    • Doe de abrikozen in een pan, samen met het citroen- of limoen sap, en zoveel water dat de abrikozen onder komen te staan
    • Breng de abrikozen aan de kook en laat 6 minuten koken.
    • Af laten koelen, pureren met de staafmixer.
    • In schone potten ca 3 weken houdbaar in de koelkast.

11:15 Gepost door trudy van leeuwen in Montignac | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |