31-08-11

Aardbei muntspiesjes met vanillekwark.

Aardbei muntspiesjes met vanillekwark.

Ingrediënten
250 gr aardbeien
1 zakje vanillesuiker
15 gr verse munt
500 gr vanillekwark

Bereriding
aarbeien wassen en kroontjes verwijderen, de grote aardbeien in 4 stukjes snijden en kleine heel houden. In een schaaltje de aardbeien met vaillesuiker bestrooien en 5 minuten in de koelkast zetten. Munt wassen, blaadjes van de takjes loshalen
Aardbeien en muntblaadjes om en om aan 8 sateprikkers prikken. Kwark over 4 schaaltjes verdelen en de spiesjes ernaast leggen

17:26 Gepost door trudy van leeuwen in nagerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-05-11

Blanc manger

Fotoalbum

Voorbereiding : 40 min + koelen

Bereiding : 10 min

Voor 6 personen

  • 100 gr gepelde amandelen
  • 2,5 dl melk
  • 125 gr suiker
  • 3 tl gelatinepoeder
  • 3 dl room

Vet 6 vormpjes met geribbelde rand van 1,25 dl in. Maal de amandelen en 3 el water in een keukenmachine fijn tot een pasta. Voeg langzaam de melk toe terwijl de keukenmachine maalt. Schenk dit mengsel in een pannetje, voeg de suiker toe en roer op een laag vuur tot de suiker geheel is opgelost. Laat afkoelen.

Zeef de melk in een met kaasdoek beklede zeef. Wring de doek stevig uit om er zo veel mogelijk melk uit te persen (je moet 3 dl amandelmelk hebben).

Doe 3 el koud water in een vuurvast kommetje. Strooi de gelatine er in een gelijkmatige laag in en laat sponzig worden. Roer niet. Breng in een pannetje 4 cm water aan de kook. Haal van het vuur en zet het kommetje in de pan. Het water moet tot halverwege de rand reiken. Roer de gelatine tot ze helder en opgelost is en roer haar dan door de amandelmelk. Laat afkoelen.

Klop de room tot stijve pieken en schep het amandelmengsel erdoor. Schenk de blanc-manger in de vormpjes en zet ze 6-8 uur of tot ze srijf zijn in de koelkast. Maak de rand met de vinger los en stort op een bord. Als hij niet gemakkelijk uit de vorm komt, strijk dan met een in heet water gedoopte doek over de buitenkant van de vorm

11:51 Gepost door trudy van leeuwen in nagerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-11

AARDBEIENTOETJE

AARDBEIENTOETJE 

ingrediënten: 500 gr.aardbeien, 6 eetlepels suiker, 7 blaadjes gelatine, 1 dl.witte wijn, eventueel een borrelglaasje likeur, een paar blaadjes munt, 8 aardbeien voor de garnering en eventueel een bus heel goede spuitslagroom, maar verse zelf geklopte slagroom mag ook is wel veel lekkerder

was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. doe ze met de suiker en de likeur in een blender en pureer de aardbeien.

doe wat van de aardbeienmoes in een glaasje, 1 ½ dl is genoeg.

doe de gelatine blaadjes in een kom koud water en laat ze weken, 10 minuten.

verhit de wijn in een pannetje, doe er de uitgeknepen gelatine in en roer goed door.

laten afkoelen en als het bijna afgekoeld is door de aardbeienmoes roeren.

wat vormpjes, of ik neem gewoon kopjes, voor deze hoeveelheid 4 stuks, goed omspoelen met koud water en daar het mengsel in gieten, zet dan in de koelkast om te laten opstijven, minstens 3 uur.

als je aan het dessert toe bent, de kopjes even in warm water zetten, en omkeren op het bordje, lukt dit niet, dan even met een aardappelschilmesje langs de kanten voorzichtig los maken, dan weer omkeren op het dessertbordje en even het bord met het kopje erop vasthouden en goed schudden, dan komt het beslist los.

2 muntblaadjes op het puddinkje leggen, en aardbeien halveren en op het bord leggen als garnering,dan kun je met wat slagroom wat toefjes spuiten en wat van de aardbeienmoes over het bordje druppelen, gelijk opdienen.

eet smakelijk.

11:08 Gepost door trudy van leeuwen in nagerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |