10-04-11

PORTUGESE VISSTOOFPOT

PORTUGESE VISSTOOFPOT

In Portugal wordt voor dit gerecht allerlei verse vissoorten gebruikt zoals sardientjes, zeebaars (in grove stukken), calamaris, schelpen en grote garnalen.
Ik heb de vissoorten wat aangepast en vooral graatloze vis genomen. Maar je kunt natuurlijk allerlei vis gebruiken.

Wat heb je nodig in de keuken:

  • overschaal met deksel
  • mesje
  • zout en peper (uit de molen)
  • 1 visbouillonblokje (voor 1/2 liter bouillon)

Boodschappen in huis halen:


  • 2 ons vis per persoon
  • witvis zoals pangafillet,
  • zeevruchten of losse calamaris, schelpen, etc
  • 1 grote aardappel per persoon
  • 1 vleestomaat per persoon
  • kleine ui per persoon

Aan de slag:

Schil de aardappels en snijdt ze in dikke plakken.
Was de tomaten en snijdt ook de tomaten in plakken.
De uien eveneens in plakken snijden.
Grote stukken vis in kleinere stukken snijden.
De bouillon maken en hiervan 2 dl gebruiken.

Leg onderin de ovenschaal de aardappels, strooi iets zout op de aardappels.
De tomaten en uien op de aardappels verdelen. De diverse vissoorten netjes verdelen, de garnalen eventueel bovenop.
Voeg de bouillon toe en dek de ovenschaal af.

In de oven op 200 graden stoven voor ruim een uur.
Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.

20:36 Gepost door trudy van leeuwen in portugese recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |