12-04-11

Rauwkostschotel

Rauwkostschotel

Aantal personen: 1

  • Ingrediënten
    • 1 teentje knoflook
    • Een handvol sla
    • Wat gesneden bieslook
    • Enkele verse maggi(kruid)blaadjes
    • Enkele verse basilicumblaadjes
    • 1 bolletje mozzarella, in blokjes gesneden
    • 1 avocado geschild, ontpit en in blokjes gesneden
    • 1 appel geschild, ontpit en in blokjes gesneden
    • 1 ontpitte tomaat in blokjes gesneden
    • 1 rode ajuin in fijne schijfjes gesneden zodat die ringen geven.
    • Enkele verse champignons
    • Olijfolie met basilicum

       

  • Bereiding:
    • Snij het teentje knoflook in twee en wrijf daarmee je slakom in
    • Scheur de sla van elkaar met de handen en doe ze in de kom
    • Vervolgens de mozzarellablokjes, de tomatenblokjes, advocadoblokjes en appelblokjes
    • Twee a drie in fijne schijfjes gesneden verse champignons
    • Doe ook de ajuinringen erbij
    • Doe de gesneden bieslook en de verscheurde maggi en basilicum erbij
    • Overgiet alles royaal met de olijfolie met basilicum
    • Doe daarop royaal (naar smaak) gemalen peper uit de pepermolen
    • Eventueel naar smaak een klein scheutje azijn bijvoegen
    • Serveren met in blokjes gesneden gekookte aardappelen (koud laten worden) of er gekookte pasta (koud laten worden) eronder

11:26 Gepost door trudy van leeuwen in rauw kost gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |