16-04-11

Boerenkool ovenschotel met roomkaas

aantal personen:4, hoofdgerecht

  • Ingrediënten:
    • 700 g Boerenkool deelblokjes (diepvries, pak a 450 g)
    • Zout
    • Peper
    • 300 g verse roomkaas
    • 1 zakje aardappelpuree voor ovenschotels (pak met 2 zakjes a 83 g)
    • 2 vleestomaten
    • 100 g geraspte belegen kaas

     

  • Bereiding:
    • Oven voorverwarmen op 200 graden of gasovenstand 4
    • Boerenkool verwarmen volgens gebruiksaanwijzing
    • Op smaak brengen met zout en peper
    • Roomkaas toevoegen en laten smelten
    • Aardappelpuree maken volgens gebruiksaanwijzing
    • Tomaten in plakjes snijden
    • Ovenschaal invetten en laag om laag vullen met boerenkool, tomaatplakjes en aardappelpuree
    • Eindigen met aardappelpuree
    • Bestrooien met kaas
    • Schotel in ca. 20 minuten in midden van oven door en door heet en goudbruin laten worden

18:26 Gepost door trudy van leeuwen in recepten met groenten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-11

Recept voor Lof met ham, kaas en ei

Ingrediënten:

voor Lof met ham, kaas en ei recept

  • 700 gram lof
  • 150 gram ham
  • 200 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • scheutje melk



 

Bereidingswijze:

van Lof met ham, kaas en ei recept

  • Maak de lof schoon en snijd deze klein.
  • Doe ze in de pan en kook deze net beetgaar.
  • Snijd ondertussen de ham klein en klop de eieren los met de melk.
  • Meng de lof, de ham en de eieren met 150 gram van de geraspte kaas en doe dit in een ingevette ovenschaal. Verdeel de rest van de kaas over de ovenschotel en bak in 40/50 minuten op 200 graden goudbruin.

    Aanvullende info bij dit recept:

    Dit recept is geschikt voor: 4 personen
    Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 3 uur
    Lekker met gekookte aardappeltjes en beenham.

15:00 Gepost door trudy van leeuwen in recepten met groenten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-04-11

Sajoer Sawi. (Roergebakken Kool)

Sajoer Sawi. (Roergebakken Kool)
 

   * 1 kg. Chinese kool,

* 4 stukjes laos,

   * 3 teentjes knoflook,

* 1 salamblaadje,

   * 1 ui,

* 100 gr. garnalen,

   * 2 theel. sambal rawit,

* 2 1/2 dl.water, mag iets meer desgewenst,

   * 1/2 blok santen,

* zout.

   * een klein stukje trassie,

 


   De Chinese kool in vingerdikke plakken snijden, wassen en in een pan doen. Het halve blok

   santen in stukken snijden, de trassie verkruimelen. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn.

   Schil de laos en hak deze ook fijn.

 

   Voeg de ui, knoflook, laos, trassie, het salamblaadje, sambal en het water bij de kool. Breng

   dit aan de kook.

 

   Zo nu en dan omscheppen en zorgen dat de Sawi niet te gaar wordt (beetgaar). 10 à 15 mi-

   nuten voor het opdienen de garnalen erbij voegen en deze meeverwarmen. Het is mogelijk

   wat santen en water toe te voegen als u het gerecht dunner wilt hebben.

   Sajoer Sawi wordt meestal in aparte kommen voor of naast het bord geserveerd. Geschikt voor

   vegetariërs (zonder garnalen) (Mild gercht voor 4 personen).

 

 

 

16:08 Gepost door trudy van leeuwen in recepten met groenten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |