13-04-11

Recept voor Lancashire Hot Pot

Ingrediënten:

voor Lancashire Hot Pot recept

  • 8 lamskarbonades van 2,5 cm dik
  • 50 gram lamsvet of boter
  • 40 gram tarwebloem
  • 2 grote uien (gesnipperd)
  • 2 selderijstengels (fijngehakt)
  • 1 grote pastinaak (geschild en in schijfjes)
  • 4 dl kippen- of runderbouillon
  • 200 gram champingnons (in schijfjes)
  • 0,5 tl witte peper
  • zout naar smaak
  • 2 tl gedroogde gemengde kruiden
  • 1 el worcestersaus
  • 4 middelgrote kruimige aardappelen in dunne schijfjes



 

Bereidingswijze:

van Lancashire Hot Pot recept

  • Vet een grote braadslee in met gesmolten boter of olie.
  • Ontdoe het vlees van overtollig vet en pezen.
  • Verhit het vet in een grote koekenpan.
  • Wentel de karbonades door de bloem. Schud het overtollig bloem eraf en bak de karbonades snel aan beide kanten bruin en leg ze in de braadslee.
  • Doe de uien, selderij en pastinaak in de pan en bak tot de pastinaak is verkleurd.
  • Schep het groentenmengsel bovenop het vlees.
  • Strooi de overgebleven bloem in de pan en bak deze al roerend bruin.
  • Voeg geleidelijk de bouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Voeg de campignons, peper, zout, kruiden en saus toe en laat de saus nog 10 minuten sudderen.
  • Het de pan van het vuur en giet de bouillon over het vlees.
  • Leg de schijfjes aardappel dakpansgewijs over het vlees en groenten.
  • Doe een dekselop de braadslee en zet hem in de voorverwarmde oven.
  • Laat het geheel 5 kwartier sudderen. Daarna deksel verwijderen en nog eens 30 minuten sudderen tot de aardappelen bruin zijn.

    Aanvullende info bij dit recept:

    Dit recept is geschikt voor: 4 personen
    Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 3 uur
    Verhit de oven voor op 160 graden. Extra nodig: braadslee met deksel. Lancashire Hot Pot is de Engelse variant van Irish Stew. Serveren met rode kool.

15:54 Gepost door trudy van leeuwen in recepten met pasta | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Recept voor Lasagne al forno


Ingrediënten:

voor Lasagne al forno recept

  • 1 teen knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 el plantaardige olie
  • 250 gram gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • zout
  • peper
  • rozemarijn
  • oregano
  • tijm
  • 250 ml vleesbouillon
  • 150 gram crème fraîche
  • 125 ml melk
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 gram lasagnevellen
  • 40 gram boter



 

Bereidingswijze:

van Lasagne al forno recept

  • Wrijf de pan met de knoflookteen in.
  • Pel de ui en snijd hem in stukjes.
  • Fruit de ui in de pan en voeg het gehakt toe.
  • Als de gehakt rul is, roer dan de tomatenpuree er door. Laat de meesmoren.
  • Kruid het geheel met zout, peper, rozemarijn, oregano en tijm naar smaak.
  • Giet de bouillon erbij en laat het geheel ene paar minuten smoren.
  • Meng de crème fraîche met de melk en de Parmezaanse kaas.
  • Leg een laag lasagnevellen in een ingevette ovenschaal.
  • Doe vervolgens een laag gehaktsaus er op en vervolgens weer een laag lasagnevellen.
  • De bovenste laag moet gehaktsaus zijn.
  • Doe de boter in vlokjes erop en verdeel het kaasmengsel gelijkmatig over de bovenkant van de lasagne.
  • Laat de lasagne in ca. 35 minuten gaar worden.

    Aanvullende info bij dit recept:

    Dit recept is geschikt voor: 5 personen
    Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
    Verwarm de oven voor op 220 graden. Lekker met tomatensalade.

15:49 Gepost door trudy van leeuwen in recepten met pasta | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Recept voor Lasagne met courgette en mozzarella


recept Lasagne met courgette en mozzarella


Ingrediënten:

voor Lasagne met courgette en mozzarella recept

  • 3 tomaten
  • 125 gram champignons
  • 1 bol mozzarella (125 g)
  • ½ courgette
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 pak kant-en-klaar voor Italiaanse lasagne
  • 600 ml melk
  • Extra nodig: een ingevette ovenschaal (inhoud ca. 2 liter)



 

Bereidingswijze:

van Lasagne met courgette en mozzarella recept

  • Snijd de tomaten, champignons en mozzarella in plakken.
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Pel de ui en snipper deze fijn.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt in ca. 5 min. rul.
  • Schep de ui, courgette en champignons door het gehakt en fruit deze ca. 3 min. mee.
  • Voeg de Italiaanse sausmix (uit pak), 400 ml melk en 350 ml water al roerende toe aan het gehakt.
  • Laat de gehaktsaus 2-3 min. zacht doorkoken en breng hem op smaak met zout en peper.
  • Roer in een kom 200 ml melk met de bechamelsausmix (uit pak) door elkaar.
  • Verdeel de gehaktsaus en lasagnebladen om en om in laagjes in de ovenschaal.
  • Begin en eindig met een laagje gehaktsaus.
  • Verdeel de bechamelsaus over de lasagne en leg er plakken tomaat en mozzarella op.
  • Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar.

    Aanvullende info bij dit recept:

    Dit recept is geschikt voor: 5 personen
    Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
    Verwarm de oven voor op 200°C. Serveer de lasagne met een groene salade.

15:28 Gepost door trudy van leeuwen in recepten met pasta | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |