12-04-11

Mie volgens familie-traditie

Mie volgens familie-traditie

Ik maak het al 30 jaar ongeveer zo en S. ook. Meestal met kip of varkensvlees, maar omdat we het restje varkensvlees van gisteren (inderdaad, nog steeds héél lekker) als voorgerecht aten, dit keer Mie met wat grote garnalen.

Begin met het ontdooien en schoonmaken van de garnalen (rauw uit de vriezer). Fruit die aan in een beetje olie, met sesamolie, stukjes rode peper en knoflook. Uit de olie halen en apart zetten.
De rest is kruiden, groente en mie. Snijd alles van tevoren want het is snel klaar.

  • kruiden: flink stuk fijn gesneden gember, drie tenen knoflook, wat rode peper zonder zaadjes.
  • groenten: stukjes bleekselderij, bos-ui, prei en paksoi. De paksoi moet je zo snijden dat de harde stukken dunner zijn dan de bladeren. Dan kan je toch alles in één keer in de wok gooien.
  • garnering: vooral selderij blad, daarnaast korianderblad en basilicum; een eetlepel lichte soja-saus.

Kook een paar nestjes (eier-)mie volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel even af met koud water. Wok de kruiden, daarna de groenten, voeg de mie, de garnalen en de garnering toe en warm op. Direct opdienen. 

22:57 Gepost door trudy van leeuwen in recepten met pizza | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-04-11

Pizza

Pizza

pizza
Ingrediënten: pizzadeeg met tomatensaus, salami, ui, rode paprika, champignons, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg op de bakplaat het pizzadeeg en besmeer met de tomatensaus. Beleg met plakjes salami en vervolgens met een gesnipperde ui, een in blokjes gesneden rode paprika en in plakjes gesneden champignons. Strooi er geraspte kaas over. Zet de pizza ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

20:58 Gepost door trudy van leeuwen in recepten met pizza | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-04-11

Aardbeienpizza

Aardbeienpizza

 

Aardbeienpizza

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 1 pizzabodem
- 2dl banketbakkersroom
- 2 el advocaat
- 250g aardbeien
- 200g mozzarella

Bereidingswijze

Maak zelf pizzadeeg of gebruik een pizzabodem. Smeer het pizzadeeg in met de banketbakkersroom aangeroerd met de advocaat. Beleg de room met plakjes aardbei. Leg hierop de dungesneden mozzarella. Bak de pizza een half uur in de oven op 235°C.

16:31 Gepost door trudy van leeuwen in recepten met pizza | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |