10-04-11

Tomatentimbaaltje met garnalen

Tomatentimbaaltje met garnalen

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

5 blaadjes rode gelatine
200 ml. gezeefde tomaten
2 el. wodka of jenever
versgemalen peper
125 ml. slagroom, lobbig geklopt
2 el. honing
1 el. balsamicoazijn
200 gr. Hollandse garnalen
mespunt chilipoeder of paprikapoeder
een paar stengels bieslook
4 timbaaltjes of rechte glaasjes, licht ingevet
spuitflesje of pipet

Bereidingswijze:

Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm de gezeefde tomaten zonder te koken. Voeg wodka of jenever en peper toe. Knijp de gelatine goed uit en los deze op in de lauwe tomatenvloeistof. Spatel de slagroom erdoor en verdeel dit mengsel over de timbaaltjes. Laat deze afgedekt minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. (Dit kan een dag van tevoren).

Meng de honing met balsamico in een spuitflesje. Meng de garnalen met chilipoeder. Spuit diagonaal honingstrepen op 4 borden. Stort de timbaaltjes erop en leg de garnalen eromheen. Garneer met bieslook.

Variaties en tips:

Neem in plaats van slagroom demi crème fraîche.

12:26 Gepost door trudy van leeuwen in recepten met vis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zalmbeignets

Zalmbeignets

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

150 gr. bloem
2 el. olijfolie
1 flesje blond bier
zout, versgemalen peper
2 eiwitten
300 gr. zalmfilet, in blokjes
1 liter frituurolie

Bereidingswijze:

Roer de bloem met de olijfolie, het bier, wat zout en peper tot een glad beslag. Klop de eiwitten goed stijf en schep ze voorzichtig door het beslag. Laat het een half uur rusten. Verhit de olie tot 180°C. Haal de zalmblokjes door het beslag. Dompel ze in de olie en frituur ze met een paar tegelijk, in ca. 3 min. gaar en lichtbruin.

Serveersuggestie:

Lekker met een dilledressing en eventueel wat sla.

Variaties en tips:

Ook lekker met andere soorten stevige vis.

12:25 Gepost door trudy van leeuwen in recepten met vis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-04-11

Assam Manis van Schol. (Gebakken schol in kruidige saus)

  Assam Manis van Schol. (Gebakken schol in kruidige saus)
 

   * 2 schollen,

* 3 eetl.vloeibare tamarinde,

   * 3 tenen knoflook,

* 6 eetl. ketjap manis,

   * 2 uien,

* 2 theel. sambal manis,

   * 4 theel. verse geraspte djahé,

* 1/2 eetl. gula djawa.


   Smeer de schollen in met de tamarinde en laat deze een half uur intrekken. Maak intussen de saus. Maak    de uien schoon en snipper ze fijn. Wrijf ui, knoflook, djahé, gula djawa en sambal fijn in de vijzel. Fruit    deze in hete olie even aan, giet er vervolgens een half kopje water en de ketjap bij en laat de saus op    laag vuur tien minuten pruttelen. Bak de vis bruin en gaar in hete olie. Leg de vis op een verwarmde    schaal of schotel en giet de saus er over. 
 

 

16:10 Gepost door trudy van leeuwen in recepten met vis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |